fbpx
Dette blir sååååå bra!

 

Her stod altså administrasjonsbygget vårt. Masse kontorer og et velbrukt gymanlegg. Pluss litt til. Bygd i 1973, revet i 2017. Skal atter gjenoppstå som Aglos nye oase i løpet av vinteren 2017/18. Du verden hvor spente vi er… Før skjelettet av det nye kom opp hadde vi forresten den vakreste utsikten som tenkes kan fra kontorvinduene våre. Fra undertegnedes kontor kan jeg fortsatt skue over til Åsenfjorden. Et mektig skue som jeg sannsynligvis får beholde.

I dag fikk vi altså på oss hjelm, tok med oss fotoutstyr og sjekka hva vi har i vente. Et digert bygg er på vei opp. Mye større og mer innholdsrikt enn det som stod der før. Mange meter lengre og ditto bredere. Vi tok med oss driftssjef Tor Erik Tuseth og kikka på facilitetene. På bildet under sitter han i det som skal bli storstua – auditoriet.

IMG_3161.JPG

Vi får ta den korte oppsummeringa:

  • Ny gymsal hvor vi kan serve og smashe uten frykt for å pælme ballen i taket. Et helt nytt treningsrom hvor svetten skal sile. Tredemøller, spinningssykler og treningsapparater for alt som måtte finnes av muskler og kroppsdeler. Nevnte vi garderobeanlegget? Bra det også.
  • Så et lekkert auditorium med plass til HELE Aglo. Golvet er alt på plass. Vi har testa så vidt. Blir bra.
  • Under auditoriet et aktivitetsrom med plass til nettopp aktivitet.
  • Foran gymsalen en stor vestibyle som kreative lærere og elever har lyst til å prege. Vi pynter det opp selv. Det kan vi nemlig.
  • Så i toppetasjen. Der ruger toppen av gymsalen, selvsagt. Og toppen av auditoriet. I tillegg fire store og høyt ønskede klasserom. Pluss noen garderober.
  • Totalt 30×42 meter. Gymsal 367 m2. Auditorium 300 m2. Garderobeanlegg ca 100 m2. 4 klasserom på 60-75 m2. Treningsrom 180 m2.

 

Det ser ikke akkurat slik ut i dag, da. Taket og golvet blir heist på plass i disse dager. Skallet til veggene er på plass. Så gjenstår det å tette igjen hele greia. Få opp innvendige vegger, flikke litt, mikse noe strøm og vann, sette opp en heis og innrede litt. Målet/drømmen (?) er å la bygget debutere rett etter vinterferien. Auditoriet som jo blir selve rosinen inne i bygget er vel det siste som kommer på plass. Neste skolestart antyder driftssjefen.

Prisen på hele greia er i skrivende stund 30 millioner kroner. I denne sammenheng ikke helt gæli. Men den forutsetter også at vår egen driftsavdeling tar på seg en kjempejobb når innredningen begynner.

På spørsmål om mulig budsjettsprek svarer Tuseth: – Njaaaaa, men det ser veldig bra ut.

Alt dette foregår mens undervisningen pågår. Litt støy og støv, kanskje, men tålmodigheten hos elever og ansatte vurderes å være tilfredsstillende. Godt gjort, folkens.

Som bildet under viser har bygginga preget mye av hverdagen vår. Noen av lærerne har til og med rigga seg opp med stoler for å kunne følge det som skjer der ute. Der sitter de, kikker og drikker kaffe…, og gleder seg til malingsarbeidet starter. Å se maling tørke topper alt.

IMG_6978.JPG

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra!Image attachment

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra! ... Se merSe mindre

2 dager siden
Last mer

Instagram poster
Plantedag med elevene på FBIE i dag🌼🌿🌾🌸🪻😊☀️ Varmt, men artig! 

#beplantning #plantekasse #hammerplanteskole #stauder #sommerblomster #cordyline #eføy
💙"Skap en karakter"🩵 Dagens oppgave på FBIE.