fbpx
Miljøteamet gjør skoledagen enklere

 

TEKST OG FOTO: tsj

Bildet vårt viser fire av de som jobber i miljøteamet, F.v. Lars Tore Strand, Espen Hoff, Anne Lise Aadahl og Torgeir Husby.

De er lette å få øye på, og de gjør en jobb som synes. Det nyopprettede miljøteamet på Aglo har i dag ikke mindre enn tolv medlemmer. Tre av dem er høyskoleutdannede miljøterapeuter (to barnevernspedagoger og en vernepleier), tre er aktivitører mens åtte er miljø/fagarbeidere eller lærlinger (aktivitør og barne- og ungdomsarbeiderfaget).

– Det er mange ting rundt elevene som må være på plass for at de skal kunne motta læring. Den støtten miljøarbeiderteamet kan gi er helt avgjørende for skolegangen til mange av elevene våre, sier rektor Thomas Mo til aglo.no.

Mo poengterer at miljøteamet ikke skal drive med undervisning, men at de likevel skal jobbe tett sammen med pedagogene.

– Hvilke konkrete oppgaver vil teamet få?

– De skal først og fremst være der elevene er. I friminuttene, når de må til lege eller de kan rett og slett være samtalepartnere, forteller Mo. Ved å satse på miljøteamet håper også Aglo-rektoren at pedagogene kan få bedre tid og mulighet til å gjøre undervisningsjobben sin.

Espen Hoff er miljøterapeut og utdannet som vernepleier. Han har jobbet i Aglo-miljøet i fire år. Han mener det er viktig at de som jobber i miljøet nå blir etablert som et eget miljøteam.

alt

Miljøterapeut Espen Hoff sammen med Robin

– Vi som er i miljøteamet skal samarbeide med lærerne for at elevene skal få en så god skolegang som mulig i et helhetlig perspektiv. Flere av elevene har både fysiske, psykiske og sosiale behov som vi kan hjelpe til med, forteller Espen Hoff.

Organisert miljøarbeid i skolesituasjonen er relativt nytt.

– På Aglo er det definitivt et behov. Ikke minst med tanke på skolens verdigrunnlag er det viktig å satse på denne delen av elevenes skoledag, sier Espen Hoff.

Rektor Thomas Mo presiserer at miljøteamet vil få frihet til å utøve sitt eget fagfelt. Det er også meningen at teamet skal være et forum med faste møter.

Miljøteamet kan ha et annet fokus enn det lærerne har. Med andre ord; totalsummen vil bli en enda bedre skoledag for elevene våre.

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra!Image attachment

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra! ... Se merSe mindre

2 dager siden
Last mer

Instagram poster
Plantedag med elevene på FBIE i dag🌼🌿🌾🌸🪻😊☀️ Varmt, men artig! 

#beplantning #plantekasse #hammerplanteskole #stauder #sommerblomster #cordyline #eføy
💙"Skap en karakter"🩵 Dagens oppgave på FBIE.