fbpx
Anne-Lise med fotoutstilling

TEKST: tsj

Når Aglo-folk debuterer på utstilling; ja da er aglo.no der også. Anne-Lise Sundbø som er lærer på HS-avdelingen vår, har i flere år hatt en god følgesvenn i speilreflekskameraet sitt.

– Jeg har siden jeg var ung hatt interesse for fotografering og vokste opp i en familie der det ble tatt mye bilder. Og da jeg fikk mitt første speilreflekskamera for tre år siden, bet basillen seg skikkelig fast. Jeg har alltid med meg kamera, og er opptatt av å se motiver, forteller hun.

Temaet på utstillingen vil kanskje overraske noen. Det er ikke store greiene Anne-Lise jakter på med kameraet sitt. Tvert i mot. Temaet er krypdyr. Kjedelige greier vil mange mene, men Anne-Lise ser alt det fantastiske i disse småkrypene.

alt

En fargerik liten fyr (eller kvinne). Et av mange bilder på utstillingen til Anne-Lise Sundbø.

– Jeg er svært fasinert av detaljer og har en forkjærlighet for makrofotografering. Da vi var små ble vi fortalt at vi måtte passe oss for øyenstikkerne for de kunne stikke ut øynene våre. Så da ble vi redde og sprang når vi så en. Det hang i lenge, men som voksen synes jeg de er utrolige å se på med en fantastisk farge og detaljrikdom. Det å vente på at insektene skal sette seg og sitte lenge nok til at en får det perfekte bildet er som balsam for sjelen, og jeg som er utålmodig av natur finner helt roen når jeg venter på de gode motivene, sier hun.

Folk flest er interessert i å få krypene langt vekk. Anne-Lise venter på dem.

– Øyenstikkerne oppsøker jeg i en elv i Jalondalen i Spania. Jeg kan tilbringe timer der av gangen. Det er helt ubeskrivelig spennende å følge med på levesettet deres. De er skikkelige rovdyr, og ett av bildene på utstillingen viser en øyenstikker som spiser ett annet stort insekt, forteller hun.

– Hvor mange bilder må du egentlig ta for å få ett skikkkelig resultat å vise fram?

– Som regel blir det veldig mange, men noen få ganger får man blinkskuddet med det samme. Jeg er opptatt av at bildene skal være naturlige og redigerer ikke i noe særlig grad. Skal jeg lykkes må jeg av og til holde på ganske lenge, forteller hun.

Nå satser hun på å videreutvikle hobbyen sin. Målet er å bli en enda bedre fotograf, og kanskje tjene litt penger på hobbyen. I tillegg til naturfotografering tar hun på seg både barne-, konfirmant- og bryllupsfotografering. Det eneste som nå mangler er et skikkelig studio.

Og aglo.no anbefaler en tur innom biblioteket. Ta først en grundig titt på de flotte bildene, deretter anbefaler vi at du også låner med deg en bok. Smarte greier!

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Last mer

Instagram poster
💙"Skap en karakter"🩵 Dagens oppgave på FBIE.