aglo.no har en hel skare med utsendte medarbeidere høyt der oppe, og rett før klokka 15.00 fikk vi kontakt med «Pigg-veteranen» herself, Margrethe Dybwad. På en særdeles hakkende telefonlinje fikk vi bekreftet at målet var nådd.

Som bildet vårt over viser – sendt over en dårlig telefonlinje  i nærheten av Styggbreen – var det kanskje litt småhustrig øverst oppe. Hvilket forøvrig ikke påvirket humøret hos noen som helst.

– Vi kom opp. To av oss snudde, men om lag 60 elever og ansatte kom seg opp i dag, forteller en litt stressa og raskttalende gymlærer.

– Akkurat nå er vi på vei tilbake til Juvasshytta. Vi befinner oss omtrent midt mellom hytta og Styggbreen, så om en times tid er vel de fleste tilbake, sa Margrethe.

Flott vær var meldt, og værmeldinga holdt nesten ord.

– På toppen var det tåke, men bare 50 meter lavere var det klart og fint. De fleste går med votter og pannebånd, det er nok litt kaldere enn hjemme i Stjørdal, forteller Margrethe.

Toppturen markerte på mange måter starten på helg nummer to på Aglo. I ettermiddag – etter en bedre middag på Juvasshytta – er det bare å hive seg inn i bussen. Rett over midnatt er 2469 meter over havet bytta inn i et par små meter over havnivået i Stjørdal.