fbpx
Bort med engangsserviset

Forrige skoleår bestemte elevrådet at de ønsket en mer miljøvennlig profil i kantina vår. Vi tar dem på alvor!

Kantinesjefen vår, Ine Strand Fossmo, syntes det var sprekt at det var elevene våre som ville videre. Bort med engangsbestikk, bort med engangsfat, bort med engangskopper. Gjenbruk har blitt en slager i kantina.

Men…; ikke alt funker perfekt. Derfor oppfordrer Ine både elever og ansatte til å følge opp den nye praksisen. Av og til er vi nemlig litt treige…

– Asså; vi holder på å fase ut engangskoppene som brukes til kaffe. Men det er fortsatt noen som bare MÅ ha det. Fyller du kaffe i en kopp som deretter skal vaskes er prisen fem kroner. Bruker du en engangskopp av papp er prisen ti – 10 – kroner. Gjett hva enkelte foretrekker, spør Ine.

– Jo de velger å betale ti kroner… Det vil vi ha slutt på, og jeg oppfordrer både elever og ansatte til å spare både penger og miljø, sier Ine.

Tidligere hadde vi blant annet engangsemballasje i plast for salaten vår. Supplert med plastbestikk. HISTORIE. Det er fortsatt plastbeger, men begre som kan og SKAL brukes mange ganger. Gaffelen er ikke lenger av plast, men det brukes godt gammeldags stålbestikk.

– Det er fine fargerike beger. Pussig nok er det enkelte som tror at dette også en engangsbegre. Noen av dem havner i søppelet. Altså; ikke kast, men sørg for at vi på kantina vasker, er oppfordringen fra Ine.

Vi har fortsatt en vei å gå før vi kan kalle oss VELDIG miljøflinke, men vi har starta på veien. HEIA OSS!

 

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Last mer

Instagram poster
💙"Skap en karakter"🩵 Dagens oppgave på FBIE.