Nå er HELE Aglo-familien utfordret. Vi skal få solsikkene til å vokse opp – opp – opp. Støtt aksjonen «Solsikke for Ukraina». En aksjon hvor hele Stjørdal kan bidra. Det handler om å få solsikken til å vokse seg stor, høy og kraftfull.

Aglo-lærer Jan Erik Lyngvær er en av drivkreftene i aksjonen Stjørdal for Ukraina. Åtte personer står bak, deriblant Jan Erik, kona hans Grete og svigerinnen Tove..

– Det er trist at det er bruk for oss i en slik sammenheng. Men vi ser barn, ja rett og slett veldig mange mennesker som lider på grunn av en meningsløs krig. Vi måtte bare gjøre noe, forteller Aglo-læreren.

Har hentet 256 flyktninger

Siden oppstarten våren 2022 har gruppen vært på fem bussturer til grenseområdene Polen-Ukraina. Med seg sørøstover har de hatt med seg 23 tonn med klær, aggregater, varmeovner og dyrefor. Med seg tilbake til Norge har de tatt med seg 256 ukrainske flyktinger, forøvrig i et nært samarbeid med norske myndgheter.

Og det er her aksjonen «Solsikke for Ukraina» kommer inn. Hver busstur sørøstover koster omlag 100 000 kroner. Bussleie, fergeutlegg og overnatting underveis. Klikk på denne linja så kommer du til aksjonens facebookside.

– Vi fikk ideen om å selge solsikker. Vi har plantet 2000 solsikker som nå skal selges for 100 kroner pr. stk. De tre kjøperne som i løpet av sommeren greier å få de største solsikkene blir belønnet med gavekort på 1500 kroner, 1000 kroner og 1500 kroner fra Plantasjen. Som Aglo-lærer har jeg tro på en av oss på Aglo kan vinne, forteller Jan Erik til hjemmesida.

Med andre ord; Aglo-ansatte og Aglo-elever. Skole, barne- og familiesenteret og de to barnehagene våre. Kom igjen. Kjøp en solsikke og få den til å vokse. I tillegg til å kjempe om de tre hovedpremiene skal vi ha vår egen interne konkurranse her på Aglo vgs. Jan Erik lover en premie til den beste Solsikke-dyrkeren på Aglo.

Ta kontakt med Jan Erik hvis du vil bli med. Det blir også mulig å skaffe seg en eller flere solsikker i blant annet Stjørdal og Hegra de kommende dagene.

Solsikken er av typen King Kong, og i følge Jan Erik skal det være mulig å få den til å bli fire meter høy. Det krever litt kreativitet og mye solsikkeomsorg. Bli med da vel!

Slik se den ut pr. 1. juni 2023. 15-20 cm høy. Men den kan bli 20 ganger så høy i løpet av sommeren.