Det er slutt…. Aglos bilcrosseventyr er over. Men slutten blir god. Andre ungdommer skal overta stafettpinnen. Tre av de fem råe bilene våre ble nemlig solgt/gitt bort til NAF Stjørdal i dag. De to siste ble skrota…

– Litt vemodig, men NAF Stjørdal ønsker å bruke dem slik at de kan gi ungdom i kommunen biler som de kan øve seg på, forteller Jan Erik Lyngvær. TIF-lærer Lyngvær har vært en av drivkreftene bak bilcrossmoroa på TIF-avdelingen (Teknologi- og industrifag).

Fem biler altså. En haug med velbrukte og spreke Volvo’er og en Ford Sierra. Legendariske i Aglo-sammenheng. Dette er biler som TIF-elevene våre har jobba med, banka på, skrudd på, kanskje banna litt på, kjælt med og kjørt med. Bilcrossbanen til NAF i Lånke var stedet hvor bilene til slutt ble testa ut. Vi var der for et par år siden, og kan beskrive gummistanken i startområdet… Svidd gummi med en liten dæsj olje/bensin-tilsetning.

Ingenting, absolutt ingenting er så samlende for TIF’ere som en motor som ikke lystrer.

Avdelingsleder på TIF, Tor Helge Akselvoll, syntes det var litt vemodig å vinke farvel til bilene.

– NAF får overta bilene som en takk for at vi har fått låne bilbanen deres i flere år. Å jobbe med disse bilene blir litt utenfor fagplanene på vg1 og vg2. Nå har vi fått vg2 Kjøretøy, og da kan vi jobbe med biler på en helt annen måte. Men det er kanskje litt morsommere å jobbe med disse gamle bilene, da, sier Akselvoll.

Et siste farvel med bilene. TIF-lærerne Tor Helge Akselvoll (t.h.), Edvin Telnes Sandbakk og Jan Erik Lyngvær klare til å si «ha det».