fbpx
«AS Aglo Grav og Bank i vei»

 

TEKST OG FOTO: tsj

Eller som vi – i svake øyeblikk –  velger å si det;  «AS Aglo Grav og Bank i vei» i aksjon.

DERFOR LA AGLO.NO TUREN innom driftsleder Nils Larsen for å få en aldri så liten oppdatering på ståa. Hva har skjedd, hva skjer og hva kommer til å skje på byggefronten?

Vi la rett og slett ut på en Aglo-rundtur, driftssjefen og jeg.

– Altså; starter Larsen.

– Vi har gjort ferdig det nye kjøkkenet i HS-avdelingen i undervisningsbygget. I første etasje i samme bygg har HS fått et helt nytt klasserom inkludert nye toaletter. Mellom internatbygget og barnehagen har vi laget et lite idrettsanlegg med fotballbane, volleyballbane, basketballbane og to baner som kan brukes til skotthyll. Supre greier, ikke sant, spør og fastslår driftssjefen.

alt alt
I bygge- og arbeidsmodus I foto- og smilemodus

FORAN ADMINISTRASJONSBYGGET graves det for harde livet – og takk for det… Internettelskere skal endelig få fortgang på livene sine. NTE har etter mye om og men startet arbeidet med å legge bredbåndskabler også til oss. Velkommen skal de kablene være. Absolutt.

Nils tar oss med videre. Frisøravdelinga er ikke lenger en frisøravdeling, men en byggeplass. Opp skal snart stige en ny, bedre og større frisøravdeling. Fra 40 m2 til 60 m2. Alt klappet og klart i god tid før jul. Juleklipp kan sikkert bestilles direkte fra avdelingen. Blir de ikke ferdig til den tid, kan sikkert Nils ta klippejobben også. Da blir det vel tynt foran og litt lenger bak.

SÅ TIL UNDERVISNINGSBYGGETS FØRSTE ETASJE. Her har skolens byggavdeling (VG2) startet med å innrede et nytt klasserom + et par grupperom som AF-adevlinga skal ha nytte av. Et undervisningsprosjekt som blir ferdig i løpet av 2012.

alt alt
Foran sportsarenaen til Aglo Her blir det matte og norsk på høyt nivå

Og veien opp til Tiller og nybrua over E6 er i full gang med å bli kjørevennlig. Det er litt våre prosjekter det også. Her kan vi for øvrig nevne at aglo.no’s lesere nettopp har stemt frem AGLOSTRADAEN som det nye navnet på brattbakken opp fra Aglo. Begynn å bruk det!

Så de langsiktige og luftige planene som Nils helst ikke ser at vi skriver om, men som vi likevel skriver om…

DAGENS ADMINISTRASJONSBYGG skal – hvis drømmene lar seg oppfylle – bygges om til grupperom for elever samt til nytt garderobeanlegg. Kontorene til både lærere og administrasjon flyttes så over til andre etasje i internatbygget.

– Sånn cirka en femårsplan, fastslår Nils.

I samme kategori – muligens tiårsplan – ligger planene om å rive Rødstua (tidligere kåret av aglo.no’s lesere til skolens vakreste bygg) og tomannsboligen rett nedenfor. Her skal det nye stasbygget på Aglo med auditorium og klasserom komme.

alt alt
Dette er AGLOSTRADAEN! Farvel til Rødstua – på sikt…?

– Muligens, sier Nils Larsen.

Oppe på Solberget er det nå besluttet å selge to av boligene våre, og inntektene herfra skal dekke noe av de investeringene som er gjort og igangsatt.

AS Aglo Grav og Bank; ja, så avgjort!

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Last mer

Instagram poster
💙"Skap en karakter"🩵 Dagens oppgave på FBIE.