Tidlig i november, og det er allerede klart for årets aller første eksamenstrekk. Rekordtidlig.

Det er 3AFA som i disse dager går rundt på skolen med litt ekstra sommerfugler i magen. Klokka 09.00 fredag morgen har sommerfuglene blitt til digre havørner. Da får de nemlig vite hva som skal skje tirsdag 13. november.

Her er de tre alternativene…, skrevet i helt tilfeldig rekkefølge.

  • De slipper eksamen
  • Skriftlig eksamen 4 timer i matematikk 1PY
  • Muntlig eksamen i matematikk 1PY

Nøktern sansynlighetsberegning (pensum i 2PY senere i skoleåret) tilsier at de ca. 15 elevene har litt grunn til å være smånervøse. Det kan skje at det blir eksamen, og det kan skje at det ikke blir eksamen. Litt som å kaste terning på måfå føles det sikkert som.

Å komme opp  eksamen kan selvsagt være litt småskummelt. Men det er også en strålende mulighet til å vise seg selv og alle andre at man KAN!

Aldri tidligere har det blitt gjennomført eksamen så tidlig i et skoleår på Aglo. Årsaken er at elevene i 3AFA (de jobber beinhardt for å skaffe seg generell studiekompetanse) i løpet av skoleåret gjennomfører to – 2 – mattekurs. 3-timersfaget 1PY som altså avsluttes nå, og 5-timersfaget 2PY som avsluttes til sommeren. Totalt åtte – 8 – timer matte i uka hele skoleåret. Det er vel en slags rekord for de fleste av elevene det også…

Neste eksamensrunde på Aglo blir faktisk ikke før midt i mai 2019.

PS! 3AFA fikk beskjed i dag (fredag) og beskjeden var at de denne gangen ikke kom opp i eksamen. Bedre lykke neste vår.