fbpx
Aglo stengt til 26. mars

Vi har unnagjort den første halve uka med stengt skole. Nå fortsetter vi med ei ny stengt uke. I første omgang vil Aglo være stengt til og med torsdag 26. mars. To uker til med andre ord…

Alle grunnskolene og barnehagene i kommunen har gjort som oss på Aglo, i tillegg til Aglo vgs. stengte også de andre videregående skolene i regionen.  Barnehagene, alle grunnskolene samt Ole Vig vgs., Stjørdal Fagskole, Meråker vgs., Selbu vgs. og Levanger vgs.

Hva med eksamen 2020?

Årets eksamensperiode starter rundt 20. mai med skriftligeksamener. Med andre ord om to måneder.  Pr. i dag er INGENTING avgjort med tanke på eksamen i 2020.

På Utdanningsdirektoratets hjemmeside står det i dag (15. mars) følgende om eksamen 2020.

«Hvis vi må avlyse vårens eksamen på grunn av koronaviruset, vil elevene likevel få vitnemål.»

Det er i alle fall godt å vite.

Ifølge rektor, Gørild Joramo, er det pr. i dag usikkert hvor lenge skolen vil holde stengt. Hun understreker at skolen hele tiden forholdet seg til de rådene som kommer fra myndighetene. Det betyr at vi kan håpe på ny skolestart fredag 27. mars. Muligheten for at skolene vil være stengt enda lengre er definitivt til stede. Også Aglos to barnehager vil holde stengt.

– Vi vil holde elever og ansatte orientert både via hjemmesida vår, aglo.no, og via mail, It’s learning og SMS. Det er viktig å følge godt med nå, sier rektor.

Dermed har virkningen av Corona-viruset slått til for fullt i Stjørdal. Noen er smittet i regionen vår, men hovedårsaken til stengningen er forebygging, det vil si å begrense smitten mest mulig.

De aller fleste Aglo-elevene kommer fra følgende kommuner: Stjørdal, Meråker, Malvik og Frosta.

I skrivende stund (søndag 15. mars) er det først og fremst Frosta som er rammet av viruset. Her er det totalt 22 smittetilfeller, Stjørdal og Meråker er registrert med null tilfeller mens Malvik har to. Elevene og ansatte fra Frosta var allerede onsdag borte fra skolen.

Det var ledelsen i Stjørdal kommune som sist onsdag ettermiddag tok initiativet til det drastiske tiltaket

– Formannskapet har vært samlet og stilt kritiske spørsmål. Dette skjer i full forståelse med kommuneledelsen, sier kommuneoverlege Leif Edvard Muruvik Vonen til Adresseavisen.

– Hva er grunnen til at dere setter i verk dette tiltaket?

– Det er for å være i forkant. Vi ser at for eksempel Frosta ikke har klart å stoppe spredningen av smitte. Vi ønsker også å oppfordre nabokommunene til samme tiltak.

Han viser til at sykdommen har uklare symptomer i startfasen og derfor kan være vanskelig å identifisere.

– Den er et usynlig spøkelse, denne sykdommen, sier Vonen.

 

«Hjemmeskoledag(er)»

Ifølge Gørild Joramo er det nå også viktig å ha fokus på skolearbeidet. Det er ikke snakk om ekstra fridager. Lærerne har fått beskjed om å ha hjemmekontor, og elevene skal gjennomføre de oppgavene faglærerne ber dem om å gjøre. Hvis noen har skolemateriell de trenger på skolen er det mulig å få hentet dette, men ring skolen først. Kontaktlærerne våre har også fått beskjed om å ha jevnlig kontakt med elevene sine, helst pr. telefon.

For de fleste er det nå naturlig å benytte læringsplattformen It’s learning.  Lærerne gir forslag til tekster og oppgaver, og elevene blir bedt om å levere besvarelsene sine på læringsplattformen. Kreativitet og positiv innstilling er nøkkelen. Elever som lurer på noe eller vil ha hjelp med faglige spørsmål kan selvsagt kontakte lærerne sine pr. telefon eller via f.eks. meldinger på It’s learning.

Sjekk med andre ord It’s learning jevnlig mens du er hjemme!

 

Rektor Gørild Joramo mener det er en klok avgjørelse å stenge skolen. – Jobb med skolesaker hjemmefra, sier hun.

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra!Image attachment

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra! ... Se merSe mindre

2 dager siden
Last mer

Instagram poster
Plantedag med elevene på FBIE i dag🌼🌿🌾🌸🪻😊☀️ Varmt, men artig! 

#beplantning #plantekasse #hammerplanteskole #stauder #sommerblomster #cordyline #eføy
💙"Skap en karakter"🩵 Dagens oppgave på FBIE.