fbpx
Aglo & Jørn Hoel

 

Tidgiveraksjonen, med milslukerne Eirin Toppen og Maria Erichsen i spissen, var svært synlige da de nådde Nordre gate lørdag formiddag. En aldri så liten sjarmøretappe fra Kristiansten Festning, via Bakklandet, Den Gamle Bybro og Nidarosdomen ble unnagjort før det var klart for Blå Kors-treff i ei lørdagstravel gågate.

Med seg på turen mot sentrum hadde de Jorun Elisabet Dybvad fra Aglo og Kristin Rostadmo fra Lade Behandlingssenter.

tidgiver_b.JPG

– Det har vært en kjempefin tur. En opplevelse for livet. Vi har møtte mange som har lurt på hva det er vi driver med, sa Eirin og Maria da vi møtte dem.

Fjell, skog, landevei, Norge, Sverige, Finland, stier og E6. De har vært innom det meste på strekningen fra Nordkapp til Trondheim.

– Fjellet er definitivt best å gå i. E6 litt mer så som så, egentlig. Før helga møtte vi elever fra Aglo, og da bar de sekkene våre hele veien, forteller de to.

Vi har hørt med «sekkehjelperne» i ettertid, og de skjønte ikke at noen orket å gå med 30 kg på ryggen dag etter dag etter dag.

– Vi går ca. 22 kilometer i snitt hver dag. Det har gått overraskende bra så langt. Mandag setter vi kursen mot Trollheimen. Vi er litt usikre på om vi går inn i Trollheimen via Melhus eller Orkdal, sa de to jentene som måtte fortelle trønderne om prosjektet sitt. Intervjuet av Jørn Hoel.

Midt-Norge er et godt Blå Kors-distrikt med Kompasset, Lade Behandlingssenter og Barnas Stasjon i Trondheim og med Aglo Opplæringssenter i Stjørdal. Alle fire var på plass med stands i Nordre gate. Bildet under viser Guri Fornes Drop og Jorun Elisabet Dybvad i aksjon.

Tidgiver_c.JPG

Jørn Hoel på scenen, laks grillet av Erik Lier fra Mathallen. Det trekker litt ekstra folk. Førstnevnte med noe som vel kan betegnes som en mini «sviskekonsert». Og innimellom «sviskene» var samme Hoel særdeles dyktig til å formidle hva Blå Kors står for og hva det innebærer å være Tidgiver. Det er helt nytt ord for det å være frivillig.

Og som seg hør og bør; i Trondheim stiller selvsagt Blå Kors sin generalsekretær, Jan Elverum, opp.

– Elverum???? Er det mulig å hete det for en ækt trønder, undret intervjuer Hoel. Elverum grep sjansen og presenterte Blå Kors-arbeidet i Trøndelag.

Da Jørn Hoel skulle presentere Eirin Toppen og Maria Erichsen sa han (på nordlandsk) vel det som alle innerst inne mente…

– Dæm må vær «steike toillat»…

– Vi ville bare gjøre noe mer enn det som er vanlig når man er på tur, repliserte de to jentene.

– Vi ville presentere Blå Kors sitt arbeid. Og for oss er det mer verdifullt å gi tid enn å gi penger. Turen har endra i alle fall oss to, sa de.

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Skoleåret 2023/24 nærmer seg slutten. Og nå kan Vg1 Håndverk, design og produktutvikling samt Vg 2 Søm og tekstilhåndverk presentere utstillingen SKAPERGLEDE. Høytidelig åpnet nå i formiddag. Stikk gjerne innom utstillingen og bli imponert av elevene våre. Vi ble det!Image attachmentImage attachment+2Image attachment

Skoleåret 2023/24 nærmer seg slutten. Og nå kan Vg1 Håndverk, design og produktutvikling samt Vg 2 Søm og tekstilhåndverk presentere utstillingen "SKAPERGLEDE". Høytidelig åpnet nå i formiddag. Stikk gjerne innom utstillingen og bli imponert av elevene våre. Vi ble det! ... Se merSe mindre

1 uke siden
Last mer

Instagram poster
@aglo_fbie har fordypet seg i aboriginsk kultur både i engelsktimene og i programfagene, og vi har hatt en vakker men vindfull dag på Vinge🏖😊🌞🌬

#fbie #dotart #frisørblomsterinteriørogeksponeringsdesign #aboriginalart
Plantedag med elevene på FBIE i dag🌼🌿🌾🌸🪻😊☀️ Varmt, men artig! 

#beplantning #plantekasse #hammerplanteskole #stauder #sommerblomster #cordyline #eføy
💙"Skap en karakter"🩵 Dagens oppgave på FBIE.