fbpx
Aglo-lærere støtter streiken

Lærerstreiken har blitt kraftig utvidet etter skolestart. Mer enn 6000 lærere er i streik i dag, men allerde neste uke øker antallet til mer enn 8000. Men hva skjer med lærerne på Aglo vgs.?

Magnus Berger Skjøstad er tillitsvalgt for lærerne som er organiserte i Utdanningsforbundet her på Aglo. De aller fleste Aglo-lærerne er organiserte i Utdanningsforbundet.

Magnus Berger Skjøstad

– Kan også lærerne på Aglo vgs. bli tatt ut i streik, Magnus?

– Det vil neppe skje. Bakgrunnen for dagens streik er oppgjøret mellom KS og de tre lærerorganisasjonene (Utdanningsforbundet, Lektorlaget og Skolenes Landsforbund). Aglo vgs., som jo er en privat skole, er ikke en del av dette oppgjøret. Vår forhandlingsmotpart på arbeidsgiversiden er Virke. De forhandlingene vil neppe starte før forhandlingene og konflikten mellom de tre lærerorganisasjonene og KS er avsluttet. Det vanlige er at  vi som jobber i de private skolene får den samme avtalen som den KS og de tre lærerorganisasjonene kommer fram til, sier Magnus.

Men selv om våre lærere neppe kommer til å streike er det ingen tvil om at Aglo-lærerne  stiller seg bak de lærerne som streiker. Stjørdal er en av de kommunene i landet som er hardest rammet, og flere av kommunens skoler har blitt rammet. Ole Vig vgs. har pr i dag omlag 80 lærere som er i streik. I tillegg er de fleste ungdomsskoler og barneskoler rammet av streiken.

– Vi på Aglo vgs. støtter helt klart streiken. Streiken handler om både lønn og ikke minst skolens og lærernes framtid. De siste årene har lærerne tapt terreng lønnsmessig, og vi ser også at søkertallene til lærerutdanningen går ned. Streiken er forståelig, sier tillitsvalgt Magnus Berger Skjøstad til aglo.no.  Aglo-lærene har deltatt på støttemarkeringer i både Stjørdal og i Trondheim.

Vil du vite mer om hvorfor lærerne er i konflikt så kan du klikke på «boksen» under og se hva Utdanningsforbundet mener.

Derfor streiker lærerne

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Last mer

Instagram poster
💙"Skap en karakter"🩵 Dagens oppgave på FBIE.