TEKST OG FOTO: tsj
 
Frisørlærer Anne Berit Haabeth tar med seg hele klassen sin; sju potensielle frisører med ambisjoner om å gjøre det mulige og umulige med saks, føner, kam og diverse dikkedarier.
– Vi skal til Oslo for å få litt ekstra inspirasjon. Det blir mye spennende å se på, og vi vil garantert få lære mye, forteller Frida, en av de kommende frisørene.
Selve mesterskapet arrangeres i Oslo Kongressenter, og mulighetene til å lære seg noen småknep er mange.
Vi lar Anne Berit ramse opp:
– Det blir litt for enhver smak. Det er mange klasser det konkurreres i. Make-up, oppsetting, herre- og dameklipp, oppsetting av hår og brudepynting; for å nevne noe, forteller hun.
– Men ingen fra Aglo deltar i selve konkurransen?
– Nei, selv om det finnes klasser hvor også elever kan delta, har vi valgt å være tilskuere. De som deltar i selve konkurransen satser litt annerledes enn oss. Her er det mer snakk om det kunstneriske og det å vise kreativitet. De som deltar i konkurranse trener på en helt annen måte enn oss, sier Anne Berit.
Deler av turen blir dekket av julegaven fra Gjensidigestiftelsen. Frisør-NM blir det høydepunktet, men frisørjentene våre innrømmer (med et digert smil) at det er lagt inn tid til en del andre aktiviteter de tre dagene de er i Oslo.
aglo.no kommer tilbake med mer frisørstoff neste uke. Derfor; FØLG MED på aglo.no