Så har også Aglo videregående skole blitt et Miljøfyrtårn! I dag fikk vi beviset da ordfører Ivar Vigdenes kunne overrekke beviset på at vi har blitt et fyrtårn for miljøet!

Bildet over viser  f.v Harald Bergmann (Miljøkonsulent Stj. kommune),  ordfører Ivar Vigdenes, Thomas Mo (rektor), Anne Lise Sundbø (verneombud), Guri Fornes Drop (inspektør) og Nils Larsen (driftsleder).

– Det er særdeles hyggelig å dele ut en slik sertifisering til en videregående skole i kommunen. Ikke minst med tanke på det holdningsskapende arbeidet, sa ordføreren.

I Nord-Trøndelag er det kun en videregående skole som er sertifisert som Miljøfyrtårn. Aglo videregående skole… I Stjørdal er det om lag 15 bedrifter og virksomheter som har fått en slik sertifisering.

I tillegg til ordføreren var også miljø-konsulent i Stjørdal kommune, Harald Bergmann, til stede da sertifiseringsbeviset ble gitt til Aglo vgs. Han kunne fortelle at han som sertifiseringansvarlig i kommunen kommer til å følge opp Aglo vgs.

– Her er det ingen mulighet til å hvile på laurbærene. Allerede om tre år må det en ny godkjenning til for å kunne kalle seg Miljøfyrtårn, sa Bergmann som i likhet med ordføreren synes det er spennende og ikke minst fornuftig at en skole endelig kommer på lista over Miljøfyrtårn i kommunen.

Å være Miljøfyrtårn innebærer systematisk arbeid med miljøtiltak i hverdagen. En virksomhet som er sertifisert som Miljøfyrtårn oppfyller krav og gjennomfører tiltak for en mer miljøvennlig drift og godt arbeidsmiljø. Miljøfyrtårn er Norges mest brukte sertifikat for virksomheter som vil dokumentere sin miljøinnsats og vise samfunnsansvar.
Med andre ord; dette er å ta miljøansvar i praksis!

Rektor på Aglo, Thomas Mo,  kan fortelle at det har vært en lang og krevende prosess å bli sertifisert som Miljøfyrtårn.

– Dette er en investering i framtida. Det er nå det virkelige arbeidet begynner. Vi kommer også til å jobbe mye med holdningsskapende arbeid, både blant ansatte og elever, sa Mo.

Et par eksempler fra Aglo-hverdagen som beskriver hva det innebærer at Aglo nå er et Miljøfyrtårn:

  • Når Aglo går til anskaffelse av nye biler skal det enten være el-biler eller hybridbiler.
  • Bevisst holdning til kildesortering.
  • Bevisst holdning til energisparing, ikke minst i forbindelse med oppussing av bygningsmassen vår.
  • Vise i praksis at miljtenkning er etisk korrekt. Ikke bruke mer enn vi må.
  • Mest mulig bruk av økologisk mat i elevkantina.

Et godt brannvern er også et av kravene som blir vektlagt gjennom det å være sertifisert som et Miljøfyrtår. Ordføreren møtte vg2 SES som her fikk opplæring i effektiv slukketeknikk.