Aglos kommende butikkelite – gjengen på Service og samfedsel (SES) – har laga drømmebutikkene sine.
Kanskje dukker «Candy Lovers» eller «Shoedream» opp i Kjøpemannsgata om et par-tre år. Eller en hypermoderne utgave av Felleskjøpet basert på ulike motoriserte firhjulinger. Muligens dukker det også opp en ny trendy leketøysbutikk i Torgkvartalet.
Planene er på plass i alle fall…
SES-lærerne Kine Kari-Anne Dybwad og Karen E. Christensen må ta på seg «skylda» for de vidløftige og spenstige butikkplanene.
– Den tverrfaglige oppgaven som både vg1 og vg2 var med på gikk ut på å lage en prototype av drømmebutikken. Et gründeropplegg hvor de også måtte lage budsjett, markedsføringsopplegg samt en handlingsplan for sikkerheten i bedriften, forteller de to lærerne.

Vi sjekka litt rundt.
– «Candy lovers»; hvorfor i all verden et engelsk navn på en godteributikk?
– Alt blir kuuuulere på engelsk, var det selvsagte svaret vi fikk. Da så.
Vi tok en aldri så liten titt på budsjettet, og kan her og nå avsløre at planlagte inntekter det første året på godteributikken til SES er på 11 millioner. Et førsteårsoverskudd på en drøy million.
– Det er jo drømmebutikken, da. Da må vi tjene litt allerede det første året, forteller gruppen… Og vi tviler egentlig ikke så mye.
En jury bestående av rektor Thomas Mo og avdelingsleder Guri F. Drop fulgte gruppene da prosjektene ble presentert. Den beste butikken og forretningsplanen ble premiert.
Vi røper ikke resultatet (vi vet det rett og slett ikke…
). Egentlig er det jo bare å stikke innom SES for å sjekke. Det vises sikkert på elevene hvilken gruppe som vant…

Eventyrskogen – et samarbeidsprosjekt
«Vi har ei bru mellom to bygg som er trist og grå»
Slik startet e-posten fra fagleder Ingri Støversten ved Kvislabakken skole. En enkel henvendelse – men med et stort potensial. Ønsket var klart: Å gjøre gangbrua mellom skolebyggene til noe mer enn bare en praktisk gjennomgang. Hva med farger, mønstre, kanskje et eventyrtema?
Oppdraget gikk til FBIE-elevene på vg1 ved Aglo videregående skole, og slik beskrev lærerne Siri Fagerbakke og Tone Fiskvik Hammer oppgaven for sine elever: Vi skal skape et miljø som stimulerer sansene, gir ro og vekker lærelyst. Et sted elevene på Kvislabakken skole kan gå gjennom og faktisk oppleve. Et kreativt samarbeid på tvers – mellom elever i barneskole og videregående, og mellom idé og gjennomføring.
17. januar møttes elevene fra Aglo og Kvislabakken for første gang. Et lite rom ble fylt med idémyldring, moodboards, skisser og begeistring. 2.- og 7.-klassingene kom med forslag og innspill – og elevene våre tok dem med tilbake til klasserommet.
Gjennom hele våren har FBIE-elevene jobbet iherdig. De har lært å holde møter med oppdragsgiver, følge budsjett, samarbeide i grupper og utvikle løsninger sammen. De har snekret, sydd, tegnet, malt og ikke minst – skapt. Små kirsebærblomster ble laget i fellesskap med 7. trinn, mens 2. trinn bisto i produksjonen av lodne humler. Resultatet ble et helt nytt rom – fylt av farger, liv og fantasi.
Fredag 23. mai ble prosjektet offisielt åpnet med snorklipping og taler. Etter en demokratisk avstemning blant elevene på Kvislabakken fikk gangbrua sitt nye navn: Eventyrskogen. Navnet ble høytidelig avslørt av elevrådet, før Rune Larsen klippet den røde snora og markerte åpningen.
Det har vært et lærerikt prosjekt med både humper og svinger underveis. Men som elevene selv oppsummerte: «Sammen klarer vi å finne en løsning.»
Vi på Aglo FBIE takker for tilliten – og håper det blir flere eventyr i framtida.
Bilder av Siri Fagerbakke