fbpx
Advarer mot kommersielle skoler

 

Kristne Friskolers Forbund (KFF) advarer mot å slippe til kommersielle interesser når det gjelder private skoler.

TEKST:  GLIMSDAL, STEINAR

 

I et åpent brev til kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen fra styret i KFF, undertegnet av styreleder Odd Anders With (tidligere daglig leder på Aglo) og generalsekretær Torgeir Flateby, heter det at KFF er skeptisk til å la bare innhold og kvalitet være godkjenningskriterier for private skoler, uten krav til formål.

«Vi mener det har stor verdi å hjemle rettigheter knyttet til religiøs eller filosofisk overbevisning, og tror det er bra for skoleutviklingen også å slippe til klare pedagogiske alternativ. Samtidig er vi kritisk til et frislipp som i praksis er mindre kritisk til kommersielle interesser. Dette kan skygge for et troverdig engasjement også for et godt offentlig skoletilbud», skriver KFF i brevet.

KFF ønsker at det fortsatt skal være forbud for skoleeierne til å ta ut utbytte, og at den nye loven skal bli mindre komplisert og byråkratisk.

KFF SIER AT FRISKOLENE har store forventninger til at det nye flertallet på Stortinget vil fjerne det KFF mener er åpenbar økonomisk og juridisk diskriminering av elever som gjør andre valg enn å gå på offentlige skoler. Man forventer også en politikk som bidrar til å sikre skolekvalitet uten at det kreves at alle skoler skal være like. Regjeringen og støttepartiene får ros for at man i statsbudsjettet sist høst la inn litt midler til kapitaltilskudd/husleietilskudd til friskoler, og KFF har forventninger om at dette trappes ytterligere opp i revidert nasjonalbudsjett til våren og i statsbudsjettet som legges fram til høsten.

Blå Kors Norge støtter KFF.

– VI HAR MERKET OSS AT KUNNSKAPSMINISTEREN er ivrig på å slippe til nye private aktører på skoleområdet. Vi håper at farten blir like stor når det gjelder rammevilkårene for skoledriften, sier Blå Kors nye direktør i Divisjon Opplæring, Jan-Erik Sundby.

 – Det er flott at dagens regjering og stortingsflertallet vil gi støtte til bygninger og investering. Det er en selvfølge at slike kostnader også godtgjøres når private bidrar med tilbud på andre samfunnsområder. Det er derfor ikke annet enn naturlig at husleie/kapitalkostnader blir en del av tilskuddsgrunnlaget også for private skoler. Vi håper derfor i likhet med Kristne Friskolers Forbund (KFF) at de symbolske tallene som den nye regjeringen har lagt på plass økes til reell størrelse snart, sier Sundby.

 

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra!Image attachment

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra! ... Se merSe mindre

2 dager siden
Last mer

Instagram poster
Plantedag med elevene på FBIE i dag🌼🌿🌾🌸🪻😊☀️ Varmt, men artig! 

#beplantning #plantekasse #hammerplanteskole #stauder #sommerblomster #cordyline #eføy
💙"Skap en karakter"🩵 Dagens oppgave på FBIE.