Fredag hadde nemlig klassen besøk av ei prosjektgruppe som jobber med jubileet neste år.  Gruppa som består av forelesere fra riksarkivet, dramatikere og regissør skal lage en oppsetning i forbindelse med grunnlovsjubileet neste år. Paragraf 113!

Nora Evensen – regissør, og Kristofer Grønskag – dramatiker likte det de fikk oppleve sammen med elevene i 3PBA

Elevene på 3PBA («påbyggerne») var så heldige å bli plukket ut som én av flere videregående skoler som skal delta i et unikt og artig pilotprosjekt hvor de skal delta som informanter til den kommende oppsetningen.

Elevene har fått lov å leike seg praktisk med ulike kilder fra arkivene, samtidig som de har hatt ulike skriveoppgaver hvor de har delt tanker rundt hvordan det er å være ung i 2014.

Prosjektgruppa skal bruke dette materialet sammen med andre kilder fra arkivene som beskriver samfunnslivet rundt 1814. Til sammen blir dette en oppsetning som vi bli vist høsten 2014 i forbindelse med feiringa av Grunnlovens 200 års jubileum.

aglo.no snek seg inn i klasserommet og kunne konstatere at 3PBA har talenter både i den ene og den andre retning. Da vi stakk innom var det rollespill og 100 prosent engasjement. Kanskje vi får seg mer av dem siden?