fbpx
3PBA på vei mot gunnlovsjubileet

Fredag hadde nemlig klassen besøk av ei prosjektgruppe som jobber med jubileet neste år.  Gruppa som består av forelesere fra riksarkivet, dramatikere og regissør skal lage en oppsetning i forbindelse med grunnlovsjubileet neste år. Paragraf 113!

Nora Evensen – regissør, og Kristofer Grønskag – dramatiker likte det de fikk oppleve sammen med elevene i 3PBA

Elevene på 3PBA («påbyggerne») var så heldige å bli plukket ut som én av flere videregående skoler som skal delta i et unikt og artig pilotprosjekt hvor de skal delta som informanter til den kommende oppsetningen.

Elevene har fått lov å leike seg praktisk med ulike kilder fra arkivene, samtidig som de har hatt ulike skriveoppgaver hvor de har delt tanker rundt hvordan det er å være ung i 2014.

Prosjektgruppa skal bruke dette materialet sammen med andre kilder fra arkivene som beskriver samfunnslivet rundt 1814. Til sammen blir dette en oppsetning som vi bli vist høsten 2014 i forbindelse med feiringa av Grunnlovens 200 års jubileum.

aglo.no snek seg inn i klasserommet og kunne konstatere at 3PBA har talenter både i den ene og den andre retning. Da vi stakk innom var det rollespill og 100 prosent engasjement. Kanskje vi får seg mer av dem siden?

 

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra!Image attachment

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra! ... Se merSe mindre

2 dager siden
Last mer

Instagram poster
Plantedag med elevene på FBIE i dag🌼🌿🌾🌸🪻😊☀️ Varmt, men artig! 

#beplantning #plantekasse #hammerplanteskole #stauder #sommerblomster #cordyline #eføy
💙"Skap en karakter"🩵 Dagens oppgave på FBIE.