Det er tradisjon for 3AFA med tur til Oslo. En faglig tur. Grytidlig mandag morgen letta vi fra Værnes retning Gardermoen.

På Stortinget har vi faste avtaler/dater med Ingvild Kjerkol som er AP-representant – og fra Stjørdal. Hun sørga for at vi bokstavelig talt fikk nærkontakt med Stortinget. I år som i fjor som i forfjor. Et lite blikk inn i en travel representants hverdag. Visstnok ble Aglo-visitten gjennomført i den desidert travleste uka på Stortinget.

Vi fortsatte Stortingsseansen med å besøke «Minitinget». Et Stortinget i miniatyr og elever i mer eller mindre fri dressur. Partimøter, TV-debatt, komitémøter, lobbyvirksomhet, politiske skandaler og debatt i stortingssalen. Hele regla hørte med.

Fire store saker ble debattert: biobrikke, innhengning av husdyr, pliktig samfunnstjeneste for alle 19-åringer samt egne boligområder for innvandrere. Full rulle og masse stress. Herlig for en gangs skyld å se AFA-elevene stresse…

Debatten i Minitinget ble avslutta med mistillitsforslag mot regjeringa. Full krise og en helt ny regjering måtte på plass.

Vi besøkte Nobels Fredssenter hvor fjorårets fredsprisvinnere Malala og Kailash ble presentert. Utdanning og barnearbeid er et tema som engasjerer – også våre elever.
3AFA er ikke redd for å prate – mye.

Forfatteren Bjarte Breiteig har novellebøker og romaner på samvittigheten. Han møtte vi på Litteraturhuset. Et nært møte med en forfatter som tar sjansen på å skrive om det han tenker og føler.  Veien fra tanke til bok ble beskrevet meget grundig. Illustrasjonene på tavla var av det lekne og kanskje litt uforståelige slaget…

Våre elever hadde gjort hjemmeleksa si grundig, hvilket innebar en særdeles konstruktiv samtale mellom elever og forfatter.

Og – nydelig Oslo-vær. T-skjorte og softice-vær. Uterestaurant på Aker-brygge. Rosenborg-kamp mot Vålerenga for den mest fotballgale (i forkant av turen).

PS! Muntligeksamen i neste uke. Masse gode tips hvis noen skulle komme opp i enten norsk eller samfunnsfag.

Masse flere bilder på Aglos facebookside – selvsagt…