fbpx
3AFA på teaterkveld

Teaterstykket Allis sønn har stått på pensumlista til 3AFA i høst. Først boka til forfatteren Magnhild Haalke (debutroman fra 1935), og torsdag kveld dro  klassen sammen med lærerne sine til Trøndelag Teater for å se teaterforestillingen. Det ble en sterk aften.

(Foto hovedbildet: Ole Ekker)

Handlingen i stykket er lagt til et fattig og isolert fiskevær på trøndelagskysten. Den unge Alli har nettopp flyttet ut  sammen med ektemannen og sønnen deres. Med en mann som er ute på havet i årevis og med svigerforeldre av det ikke helt enkle slaget, utvikler det seg til en fortvilt tilværelse for både henne og sønnen.

Elling, som i starten av forestillingen er fem år gammel, har en helt spesiell trang til å dikte, tegne, leke, drømme og stille ubegripelige og underlige  spørsmål.  Vi får oppleve Allis redsel for et samfunn som tviler på hennes evner som mor.

Allis sønn er beretningen om konsekvensene av å tvinge et menneske til å kvele sin egen skaperkraft og frihet. Det er også en historie om omgivelsenes klamme grep på morsrollen og hvordan vi som medmennesker håndterer annerledeshet. 3AFA hadde som sagt lest boka, og de visste godt hva som skulle skje helt på tampen av forestillingen. Avslutningsscenen ble både svært dramatisk og trist.

Fem fantastisk dyktige skuespillere delte på omlag ti ulike roller. Jon Lockert Rohde spilte hovedpersonen Elling. De øvrige skuespillerne var Ingrid Bergstrøm, Emma Caroline Deichmann, Emil Olafssson og Trond-Ove Skrødal.

Trøndelag Teater i koronatiden har vært litt «nede». I går var det kun 200 tilskuere som slapp inn i den flotte teatersalen, og ti prosent av dem kom altså fra Aglo videregående skole.

Norskfaget og norskundervisningen er spennende greier. Denne delen av pensumet vil bli husket av elevene våre. Av lærerne også, forresten…

3AFA på teatertur til Trondheim torsdag kveld.

 

 

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra!Image attachment

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra! ... Se merSe mindre

2 dager siden
Last mer

Instagram poster
Plantedag med elevene på FBIE i dag🌼🌿🌾🌸🪻😊☀️ Varmt, men artig! 

#beplantning #plantekasse #hammerplanteskole #stauder #sommerblomster #cordyline #eføy
💙"Skap en karakter"🩵 Dagens oppgave på FBIE.