fbpx
Frukt og grønt; nam-nam-nam

Snakk om å ha sunne, velsmakende og ikke minst deilige skoletimer. Dette skjer altså på Aglo videregående skole en småsur vinterdag januar 2022.

Dette handler om de to klassene på Vg1 HO. Dagens deilige, sunne og velsmakende tema tar utgangspunkt i de tolv kostrådene fra helsedirektoratet.

De tolv kostholdsrådene

 

Frukt fra A til Å. Eia var vi der…

 

– Vi lærere vil at elevene skal bli godt kjent med kostrådene slik at de kan bli gode veiledere når de kommer ut som fagarbeidere Der skal de hjelpe mennesker til å ta gode valg i forhold til kosthold. Våre elever møter mennesker i alle livets faser, i barnehage, skole, ungdomsklubb, hjemmetjenesten og i eldreomsorgen. I tillegg lærer elevene noe som de har god nytte av i eget liv, de blir mer bevisste på valg i forhold til eget kosthold og levemåte, forteller Janne Buan Waade som er lærer på HO-avdelingen vår.

Det å ta gode valg i forhold til kosthold og levevaner i tidlig alder har mye å si for egen helse og det å forbygge kostholdsrelaterte livsstilsykdommer.

– Vi vet at i gjennomsnitt spiser den norske befolkningen for lite frukt og grønnsaker, derfor setter vi et ekstra søkelys på det å spise «5 om dagen».

For ordens skyld;  her er den konkrete oppgaven elevene våre skulle løse:

«Dere skal presentere frukt og grønnsaker på en spennende, kreativ og elegant måte.»

 

Det ble noen flotte og kreative presentasjoner. Det er mange av oss som gjerne skulle ha SPIST OPP hele elevpresentasjonen. Fra A til Å! Å ha ansvaret for evalueringen av dette arbeidet må vel kunne karakteriseres som selve DRØMMEJOBBEN…

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra!Image attachment

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra! ... Se merSe mindre

2 dager siden
Last mer

Instagram poster
Plantedag med elevene på FBIE i dag🌼🌿🌾🌸🪻😊☀️ Varmt, men artig! 

#beplantning #plantekasse #hammerplanteskole #stauder #sommerblomster #cordyline #eføy
💙"Skap en karakter"🩵 Dagens oppgave på FBIE.