Her er vår andre ferske Aglo-pensjonist: Anne-Kath Momyr slutter etter å ha vært en ÆKT Aglo-lærer i hele 25 år. Takk for dæm åran, Anne-Kath!

På bildet vårt er hun (nr. tre f.v.) sammen med sine nærmeste kolleger i DH-avdelinga vår. Avdelingen hun selv startet opp for 24 år siden.

– Jo, det hadde seg slik at familien flyttet til Skatval i 1993. Jeg ville ha jobb og ringte litt rundt omkring. På Aglo var det Henrik (Nilsen) som tok telefonen. «Ta med CV og kom», sa altså han. «Når», spurte jeg. «Nå», sa Henrik. Slik ble jeg Aglo-lærer, smiler Anne-Kath.

1993 til 2018. Et kvart århundre. Hun er en naturlig del av Aglo-stammen. Og hun har aldri vurdert å skifte jobb i denne perioden.

– Det er fordi jeg har trivdes på denne skolen. Vi er en veldig sosial gjeng. Da jeg kom var vi bare noen få lærere (hvorav de fleste fortsatt er her).  Nå har vi blitt mange. Jeg håper Aglo greier å ta vare på alt det som har gjort denne skolen så spoesiell, sier Anne-Kath.

Anne-Kath hadde altså en kompetanse som Aglo ville ha. Derfor tok det ikke lang til før vi hadde oppretta en linje som ble oppstarten av dagens Design- og håndverklinje. Og der ble hun.

De som kjenner Anne-Kath vet at hun neppe blir sittende til gards. Med verdens vakreste utsikt i sørenden av Skatval blir det sikkert litt dagdrømming, men det går fort over. Hun bor på en gård, og folk som bor på en gård vet å finne på ting.

Bilder og malerier av ymse sort er garantert noe Anne-Kath kommer til å bruke tid på også som pensjonist.

– Så har jeg barn og barnebarn og en mann. Og jeg er glad i år reise, sier hun.

Fem – 5 – jenter har hun og mannen hennes. To av dem jobber som operasangere i Tyskland, og de skal hun høre mye på i årene som kommer.

Og vi – vi sier takk for følget – og velkommen innom oss!