I løpet av dagen får 16 elever og sju ansatte beskjed om at de fra og med i dag er satt i karantene. Ingen er smittet av Korona, men en av elevene i Vg2 Bygg er nærkontakt med en person som er smittet. Dermed må resten av klassen samt lærerne i den aktuelle klassen i såkalt ventekarantene.

SISTE NYTT FREDAG 9.APRIL KL. 15:15

– Da har vi fått tilbakemelding om at elevens hurtigtest er negativ. Det tyder godt. Likevel må vi vente til vi har fått svar på den «ordentlige» testen før de som er i ventekarantene «slippes fri».

Rektor Gørild Joramo

 

Det er et større smitteutbrudd på gang i Stjørdal. Sju personer skal være smittet de siste par dagene, og det er nærkontakter til disse som nå må i smittekarantene. De som settes i ventekarantene har derimot ikke vært i direkte kontakt med personer som er smittet.

– Det er leit at vi må gjennom en runde til, men heldigvis er ingen på Aglo smittet. Jeg håper at det ikke blir mer enn dette, sier rektor Gørild Joramo nå i formiddag.

Hvis det derimot skulle vise seg at eleven som er definert som nærkontakt også er smittet, vil det trolig resultere i at et langt større antall av elever og ansatte vil bli satt i ventekarantene.

Vær nøye med dette, enten du er i karantene eller ei.

Gørild har vært i kontakt med Stjørdal kommune nå i formiddag, og alle tiltak som iverksettes på Aglo vgs. skjer i nært samarbeid med kommunen. Også elever og ansatte ved naboskolen vår, Ole Vig vgs., har måttet ty til liknende tiltak i dag.

– Hva gjør skolen med situasjonen akkurat nå?

– Nå holder vi på med å kontakte alle de som må i karantene. Og akkurat det må de med umiddelbar virkning, sier altså rektor.

Her en en oppdatering på hvordan du skal opptre hvis du har fått beskjed om at du er i ventekarantene: Her er det altså viktig å skille mellom smittekarantene (nærkontakt med smittet person) og ventekarantene (nærkontakt med person i smittekarantene).

 

Du skal være i ventekarantene fram til:

  • den som er i smittekarantene har fått negativt svar på første test
  • den som er i smittekarantene sin karantenetid på ti dager er over (dersom personen ikke tester seg)
  • du selv tester negativt ved PCR-test, tidligst tre døgn etter at den som er i smittekaratene sist hadde nærkontakt med en bekreftet smittet person.

Her kan du holde deg oppdatert på situasjonen i Stjørdal kommune akkurat nå

 

Den siste måneden har det vært særdeles få smittetilfeller i Stjørdal kommune. De siste dagene har situasjonen dessverre snudd, og det er først og fremst yngre personer son denne gang er i de aktuelle gruppene.

 

Smitteveilederen pr. april 2021