Det er klart før høstens vakreste, tøffeste og desidert høyeste høydepunkt. Galdhøpiggen; snart skal 80 agloister bestige deg!

Her kommer litt informasjon om årets høsttur – for de som velger å dra til fjells.

Avreise fra busslomma ved Halsen U torsdag 3.september klokka 09.00. Elevene og ansatte som har bil som skal settes igjen, kan møte opp på Turbuss1 sin plass nede på Sjøsiden klokka 0845 (og sette igjen bilen der uten å få parkeringsbot).

På tur ned til Lom blir det et par små pauser. Regner med å nå Nasjonalparklandsbyen Lom etter klokka 1400 en gang. Der blir det en pause, sørg for å spise middag her.

Lom er en vakker plass mellom Vågå og Sjåk. Og her er det mye fint å se. Etter pausen kjører vi oppover Bøverdalen, tar kjapt av og kjører opp Nord-Europas høyeste fjellvei inn til Juvasshytta som ligger på 1841 moh.

Etter en god natts søvn blir det frokost (smør matpakke) før vi pakker sekkene og blir med breføreren opp til Galdhøpiggen (2469 moh). Oppe på toppen er det en hytte hvor de selger kaffe, brus, dvs snacks og T-Shorter, kun kontanter/ikke kortterminal her. Turen opp tar ca. tre timer og litt mindre tid ned.

Når vi kommer tilbake til Juvasshytta blir det treretters middag før vi kjører tilbake til Stjørdal. Noen sover, andre snakker om himmelen (nesten himmelen…), mens andre ser fram til ankomst Stjørdal.

Utstyrsliste:

Termos, fjellsko/vintersko, lue/pannebånd, vanter, tursekk, gnag-sårplaster, vindbukse, vindjakke, regnjakke/bukse, sitteunderlag, håndduk, toalettsaker, penger til mat, ekstra sokker, tykk genser(ull), langundertøy(ull), sovepose eller dynetrekk og laken.

SOLBRILLER ER VIKTIG Å TA MED! kan være lurt med gamasjer dersom du har lave sko
Turen koster 750,-  Dette inkluderer buss, overnatting, frokost, føring over breen og middag. Betaling skjer oppe på Juvasshytta. Her kan du betale med kort.

LURE/DUMME/RARE/KLOKE SPØRSMÅL….og svar:

 • Kan æ røyk på bussen?  NEI
 • E bussturen artig?  JA
 • Kan æ få del rom med venninna mi?  Romfordeling skjer oppe på Juvasshytta når vi sjekker inn, det er oftest mellom tre til seks stk på hver rom. Jenterom og gutterom.
 • Æ har ikke fjellsko.   Vintersko er helt ok, det er godt å ha på sko med en god såle, og gjerne litt over ankelen så de gir god støtte. Turchæf nr 1 (eller to-tre) Margrethe, var der en tur i sommer, hun så en person som gikk opp i blåe seilerstøvler, flere i joggesko, men det anbefaler ikke!!!!!!
 • Å prisen e?    Knallbillig, 750,- for hele pakka
 • Må æ vårrå i god form for å klare denne fjellturen?    NEI, dersom du ikke har en generell nedsatt allmenntilstand så er dette helt overkommelig. Litt motbakke er det den siste biten, ca 900 meter. Det er omkring 7 km opp og 600 høydemeter
 • Ka gjør vi om kvelden oppe på Juvasshytta da? Etter innsjekking og avslapping møtes vi oppe på et fellesrom, eieren av Juvasshytta møter oss der og har et lite «foredrag»  Etterpå drikker vi kaffe, spiser sjokoladekake og er sosiale.
 • Får æ te å såvvå bort da? Den gode fjellufta gjør at de fleste sovner godt om natta.
 • E det farlig å gå over breen?  Nei, ikke når vi går i tau-lag sammen med en brefører.
 • E det kjøpesenter oppe ved Juvasshytta? Nei, en kiosk inne på hytta. Lurt å kjøpe med seg turmaten nede i Lom. Dvs matpakke og termosdrikke ordnes på Juvasshytta.
 • Blir vi kjempeseine heim fredag`s kvelden?  Neida, sånn en gang mellom 22.30 og 23.30.