fbpx
Villa Vika – på lag med oss!

Vi har nettopp fått en hel haug med nye kolleger. Blå Kors overtar driften av barneverninstitusjonen Villa Vika i Malvik kommune i Trøndelag. Overtakelsen skjedde formelt fra 1. oktober 2021. Det nye navnet blir Blå Kors barnevern Malvik.

Dette blir dermed Blå Kors sitt andre foretak innen barnevern. Fra før av driver Blå Kors, Aglo barne- og familiesenter, med plass til ni familier.

Et «VELKOMMEN TIL OSS» markeres med…..KAKE

Blå Kors-familien er stor og fin. Før 1. oktober var alle virksomhetene i Trondheim (Lade behandlingssenter, Barnas Stasjon og Kompasset) våre nærmeste. Nå trenger vi på Aglo kun å kjøre over Gevingåsen for å treffe Blå Kors-kolleger. Velkommen!

 

Vil hjelpe barn med store omsorgsbehov

 

– Vi vet hva tidlig innsats, hjelp og behandling kan betyr for familier og barn.  Og vi er klare til å gjøre vår del av denne viktige jobben, sier Gerd Bergersen, daglig leder, Blå Kors Barnevern. Gerd er som kjent også daglig leder på Aglo Opplæringssenter. En «paraply» som omfatter vidergående skole, grunnskole, to barnehager og et barne- og familiesenter.

– Blå Kors har bred erfaring og kompetanse når det kommer til problematikk knyttet til barn, unge og familier. Gjennom våre virksomheter møter vi hver dag familier, barn og unge som sliter med utfordringer knyttet til blant annet rus, psykisk helse og mobbing, sier Bergersen.

– Det er et stort behov for tidlig innsats på barnevernsfeltet og vi er klare til å gjøre vår del av denne viktige jobben. Det at vi som ideell aktør går tyngre inn på dette fagområdet tror vi er svært positivt, sier Bergersen.

 

Barn som gis et tilbud i institusjonsbarnevernet er barn og unge med store omsorgsbehov, som av ulike årsaker ikke kan bo hjemme.  Mange har sammensatte utfordringer i skjæringspunktet mellom barnevern, psykiatri, helse og rus.

Hjemmesida til vår nye kollega

Villa Vika har i dag rundt 70 ansatte og 13 godkjente plasser for barn og unge i grunn- og videregående skole fordelt på seks eneboliger.

– Vi har ingen planer om å bygge opp en stor institusjon, men fortsette med små enheter og tett oppfølging som Villa Vika gjør i dag, sier Gerd Bergersen.

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Skoleåret 2023/24 nærmer seg slutten. Og nå kan Vg1 Håndverk, design og produktutvikling samt Vg 2 Søm og tekstilhåndverk presentere utstillingen SKAPERGLEDE. Høytidelig åpnet nå i formiddag. Stikk gjerne innom utstillingen og bli imponert av elevene våre. Vi ble det!Image attachmentImage attachment+2Image attachment

Skoleåret 2023/24 nærmer seg slutten. Og nå kan Vg1 Håndverk, design og produktutvikling samt Vg 2 Søm og tekstilhåndverk presentere utstillingen "SKAPERGLEDE". Høytidelig åpnet nå i formiddag. Stikk gjerne innom utstillingen og bli imponert av elevene våre. Vi ble det! ... Se merSe mindre

2 uker siden
Last mer

Instagram poster
@aglo_fbie har fordypet seg i aboriginsk kultur både i engelsktimene og i programfagene, og vi har hatt en vakker men vindfull dag på Vinge🏖😊🌞🌬

#fbie #dotart #frisørblomsterinteriørogeksponeringsdesign #aboriginalart
Plantedag med elevene på FBIE i dag🌼🌿🌾🌸🪻😊☀️ Varmt, men artig! 

#beplantning #plantekasse #hammerplanteskole #stauder #sommerblomster #cordyline #eføy
💙"Skap en karakter"🩵 Dagens oppgave på FBIE.