fbpx
Vidunder på fire hjul

Et ellevilt eventyrland for de som elsker ordentlige veteranbiler. De skikkelige eldgamle veteranbilene. Vg2 kjøretøy har vært der. Noen få mil nordover retning Ekne. Hjem til Kjell Ivar Haltviks bileventyrland.

FOTO: JAN ERIK LYNGVÆR

Dette stedet er det vanskelig  å fortelle om. En må nesten SE, FØLE OG OPPLEVE på veldig nært hold. Og det var akkurat det Vg2-klassen vår var ute etter. Med lærer Jan Erik Lyngvær på slep. Han liker gamle biler han også…

Kjell Ivar Haltvik er med andre ord det nærmeste vi kommer en tusenkunstner i nærområdet vårt. Alt som kan mekkes på og med er nesten selve livet for Haltvik. Gamle gjenstander får på en måte et nytt liv etter å ha møtt kreativiteten og hendene til Kjell Ivar.

Hovedbildet vårt (over og under) er rosinen i pølsa i samlingen. Norges eldste – og vidunderligste – bil fra 1903. 120 gode år gammel. En såkalt dampbil. En Locomobile typ 5.

Noen harde fakta om doningen: 4-seter, type litt luft rundt øra…Toppfart 45 km. Motor: 4,5 HK. Vekt: 480 kg. Styring ved styrestang

1903-modellen er oppjustert, pusset opp, restaurert og gjenskapt etter originaltegninger.Se og nyt det du ser.

Lærer Lyngvær er nærmest i eventyrland når han beskriver  besøket på Ekne.

– Han har pusset opp en Freia lastebil. Den er såååååå vakker.  Det er så vidt jeg vet den første bilen i Norge som har fått støtte fra Kulturminnefondet. En firhjuling som kan skryte på seg å være et kulturminne med andre ord, sier Jan Erik. Vår beskrivelse av sjokoladekongen på fire hjul: VAKKER!!!

Våre neste to biler er rød og grå. Den røde (MG) er bilen til kona, mens den grå (Austin) er Kjell Ivar Halvik første bil. Småfikse og nette biler dette også. Hvem ville ikke elsket en kjøretur rundt omkring i Trøndelag med disse to?

Biler er en ting, kanoner noe helt annet. Han lager/omskaper/restaurerer kanoner også. Kanoner med et godt formål… Ta en bitteliten titt på bildene under. Til høyre en «potetkanon» og til venstre en karamellkanon. Ide; kreativitet. Det hdde vært «læne» å se dem i aksjon.

Dettet var altså litt av skoledagen til Vg2 kjøretøy. Spennende, artig og nødvendig kunnskap for den som skal jobbe med bil de nærmeste åra. Kanskje DU også kan tenke deg et år på Vg 2 Kjøretøy?

 

 

 

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Årets aller siste skoledag på Aglo i morgen. Litt deilig, spennende og veldig vemodig. Vi ser fram til å møte alle de flotte elevene våre i morgen tidlig. Vi sees - og deretter blir det GOD SOMMER OG LYKKE TIL VIDERE!

Årets aller siste skoledag på Aglo i morgen. Litt deilig, spennende og veldig vemodig. Vi ser fram til å møte alle de flotte elevene våre i morgen tidlig. Vi sees - og deretter blir det GOD SOMMER OG LYKKE TIL VIDERE! ... Se merSe mindre

14 timer siden

1 CommentKommenter på Facebook

God sommerferie til alle lærere på Aglo og alle elevene som har vært på Aglo videregående skole🥰

Last mer

Instagram poster
Årets aller siste skoledag på Aglo i morgen. Litt deilig, spennende og veldig vemodig. Vi ser fram til å møte alle de flotte elevene våre i morgen tidlig. Vi sees - og deretter blir det GOD SOMMER OG LYKKE TIL VIDERE!
#aglo #blåkors #skatval #stjørdal #frosta #levanger #malvik
Det lille rommet rett utafor elevkantina har ikke vært i bruk på år og dag. Nå har miljøteamet kommet med ideen om å gjøre det om til et koselig samtalerom! Vi ønsker at rommet skal brukes til trygge samtaler mellom elever og miljøterapeuter. Vi håper at vi får tid til at elever kan «droppe innom» og komme til en trygg voksen om de har behov for det. Vi vil rett og slett være en ekstra trygghet for mange i skolehverdagen, og håper dette blir noe positivt! Og på bildet ser du "miljøterapeutsnekkerduoen" Marit Holiløkk Skjervold (t.v.) og Andrea Nesbø.
#Aglo #skatval #stjørdal #blåkors
@aglo_fbie har fordypet seg i aboriginsk kultur både i engelsktimene og i programfagene, og vi har hatt en vakker men vindfull dag på Vinge🏖😊🌞🌬

#fbie #dotart #frisørblomsterinteriørogeksponeringsdesign #aboriginalart
Plantedag med elevene på FBIE i dag🌼🌿🌾🌸🪻😊☀️ Varmt, men artig! 

#beplantning #plantekasse #hammerplanteskole #stauder #sommerblomster #cordyline #eføy