fbpx
Vi har tatt «fjøset» tilbake!

En hel haug med blide Aglo-lærere har inntatt andreetasjen i det som opprinnelig var et fjøs. Senere kjent som internatet, gulbygget, kantinebygget, gjestehuset osv. Kjært barn med en rekke navn med andre ord.

23 kontorer, tre store grupperom (gult, rødt og grønt), et særdeles lovende vrimleareal som både skal nytes og brukes, sanitæranlegg, kopirom og tekniske rom ventet på lærerne da de startet skoleåret denne uka.

– Superfantastisk. Det er yndlingsordet mitt, og det kan jeg bruke nå, sier SES-lærer Kine Dybwad mitt oppe i den store flyttesjauen.  Sammen med SES-kollegene Heidi Hernes Valstad og Karen E. Christensen er hun «nesten» ferdigflytta. Kine og Karen har alt "landa" på pultene sine mens Heidi fortsatt er i "flytte/bære-på-eskene-sine-stappfulle-av-bøker-stadiet".

– Akkurat nå er det vel slik at vi gleder oss til å komme på jobb. Et stort fint kontor med lyse omgivelser, sier de tre.

– Og så har dere fått de aller beste kontornaboene som tenkes kan, føyer aglo.no’s utsendte beskjedent til…

Driftsleder Nils Larsen forteller at totalt har rehabiliteringen av «fjøset», gulhuset osv. så langt rundet omlag 13 millioner kroner.

– Vi har på mange måter tatt bygget tilbake. Andreetasjen har stått tom i mange år, og det er godt å se at huset nå har fått et helt nytt bruksområde. For mange har nettopp dette bygget vært identiteten til Aglo, sier Nils Larsen. Det første bygget vi ser når vi kommer kjørende/gående/syklende/løpende/syngende nedover bakkene fra E6’en.

Nils kan fortelle at den store bygningen (ferdigbygd i 1939) har fått en helt ny infrastruktur som omfatter både elektrisitet, ventilasjon og varme. I løpet av en uke eller to vil det også bli montert en helt ny utvendig heis mellom første og andre etasje i bygget.

Andre etasje av «fjøset» (forslag til nytt navn på bygget mottas med takk…) er med andre ord ferdig rehabilitert. Loftsetasjen er ombygd til tekniske rom mens førsteetasjen fortsatt er uferdig.

Kantineavdelingen samt den «nordlige» delen av bygget vil bli neste oppgave. Fløyen som tidligere bestod av kontorer og et kjøkken er i skrivende stund fullstendig ribbet og klar til å få et nytt liv etter hvert.

Skolestarten for de ansatte har med andre ord vært særdeles hektisk…, men også artig.
For ordens skyld; administrasjonen og rådgiverne vil fortsatt ha kontorer i administrasjonsbygget. Lærerne kan med andre ord regjere andreetasjen i «fjøset» helt på egen hånd. Vi gleder oss.

PS! Det gule staselige bygget er forresten ikke gult. Det har blitt hvitt!

 

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra!Image attachment

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra! ... Se merSe mindre

2 dager siden
Last mer

Instagram poster
Plantedag med elevene på FBIE i dag🌼🌿🌾🌸🪻😊☀️ Varmt, men artig! 

#beplantning #plantekasse #hammerplanteskole #stauder #sommerblomster #cordyline #eføy
💙"Skap en karakter"🩵 Dagens oppgave på FBIE.