Det er jul. Hele Aglo-familien ønskes en vakker og god julehøytid. Jula er tid for å ta vare på seg selv og ikke minst hverandre. Gjør det!

Rektoren vår, Gørild Joramo, har skrevet denne julehilsenen til oss:

«Også i år ble det en annerledes førjulstid på Aglo. Mye av det vi hadde planlagt av hyggelige aktiviteter ble utsatt eller avlyst.  Likevel tror jeg de flest kjente litt på julestemningen den siste skoledagen, med julegrøt og avslutning i klassene, og det er bra. Det er slik vi må gjøre i våre dager – planlegge hyggelige ting, og går ikke det, må vi gjøre det beste ut av situasjonen. 

Jula er tida for tradisjoner. Mange av dem er skikkelig gamle, slik som det å spise god mat og selvfølgelig det å feire Jesus sin fødsel. Andre tradisjoner er nyere – f.eks. ble de første juletrærne tatt inn og pyntet på begynnelsen av 1800-tallet. Det å gi gaver har nok vært vanlig før også, men i våre dager er det veldig mange flere gaver som gis bort enn før. Og nå finnes stadig flere varer som julevarianter – julebrus, julesjokolade, julepølser, julepynt, julesengetøy osv. osv. For ikke å snakke om all julebelysning som kommer opp i løpet av desember.  

Kulturer endrer seg, og mange nye tradisjoner oppstår. Og sånn er det for oss som enkeltmennesker også. Vi bør tenke over hva vi setter pris på av det vi har vokst opp med, ta vare på det vi setter pris på, men det er ingen grunn til å beholde alt. Det er valg hver og en av oss må ta. Jeg tror også det er lurt å tenke over kjernen i jula – det at Jesus ble født. Det at vi feirer kjærligheten. Da bør vi ta vare på hverandre, og gjøre gode gjerninger. Gjøre noe som andre kan bli glade for- det vil føles godt for oss selv også. 

Da vil jeg ønske dere alle sammen en riktig god jul!»

Hilsen Gørild Joramo

Den kanskje vakreste julesalmen vår er Deilig er jorden. Klikk på bildet av krybben og hør den versjonen som Den Norske Kirke laget til jula i fjor. Den er minst like fin i 2021!

Jula 2021 blir kanskje en litt sånn «annerledes-jul» akkurat slik som i 2020. I 2020 laget vi på Aglo vår egen versjon av juleevangeliet som er hentet fra Lukas evangelium. I likhet med «Deilig er jorden» synes vi dette var en såpass fin og vakker versjon at vi vil dele den også i år.

Hør Aglo-elever/ansatte lese juleevangeliet

 

Og hvis du er io skikkeliig mimrehumør har du kanskje lyst til å gjenoppleve husbandet vårt, NEXT TO PERFECT, spille sin herlige versjon av AMAZING GRACE i Skatval kirke for to år siden.

Hør Amazing Grace med Next To Perfect