fbpx
«Vær der for hverandre»

I dag var det relativt stille på Aglo.vgs. Vi har startet juleferie, nemlig. Og rektoren vårres, Kari Dahlen Aspenes, trer litt tilbake på nyåret. Hun får en ny rolle på skolen sin, og Elin Andersstuen blir vår nye rektor fra 3. januar.

Kari hadde smilet på sin vante plass og kanskje en tåre i øyekroken­ da hun avsluttet karrieren sin som konstituert rektor. Hun hadde en varm  julehilsen til både elever og medkolleger.

Elevene fikk denne meldingen med på vei ut i ferie fra rektoren sin:

– Jeg er heldig som får stå her, og se utover dere – og den flotte gjengen dere er. Det har vært en svært trivelig høst sammen med dere. Dere er rause på smil og hilsninger når vi møtes, dere har deltatt aktivt med energi, latter, fokus og ikke minst samarbeid. Jeg håper og tror at dere har prøvd å utfordre dere selv.

Og til alle som har hatt dagene sine på Aglo vgs. Denne høsten:

– Nå har vi ventet og ventet.  ADVENTSTIDA handler om å vente og ikke minst å se framover. Vi har ventet på å markere at Jesus ble født for over 2000 år siden. Han kom for å leve blant oss mennesker for å vise hvordan vi mennesker kan leve i forståelse, i fred og i kjærlighet med hverandre.

– Vi venter også på ferie, tid til å sove, tid til å gjøre alt det vil liker best. Vi venter på noen vi skal treffe. Vi har forventninger til noe som skal skje, som vi gleder oss til.

– Men det er også slik at for noen av dere, eller noen vi kjenner, så handler ventetida om at vi også nærmer oss usikre dager. Kanskje dager vi har dårlige minner fra. For noen er det å grue seg til det å savne noen – ekstra vanskelig i nettopp jula, sa Kari.

– Derfor er også dette tida for å være der for hverandre. Ha åpne øyne og ører, tørre å være sammen om både glede eller sorg. I en av de fineste advenssangene «Tenn Lys» synger vi at vi skal «Vise omsorg og bygge broer».

Slik ønsker Kari at de kommende ukene skal bli for den flotte elev- og ansatteflokken sin:

– Jeg ønsker meg inderlig at dere får mange fine øyeblikk i juledagene, at ferien gir påfyll og ny energi. Velg det som gjør deg godt. Av erfaring vil jeg foreslå mye frisk luft og litt fysisk aktivitet. Ei god bok, god mat og søvn, og i alle fall litt sosialt samvær.

Og til slutt dette:

Det femte verset av «Tenn Lys» av Eyvind Skeie.

 

«Tenn lys for livets rikdom, for jord og luft og vann! Tenn lys for fred og vennskap, for barn i alle land! Må ingen være redde og mangle hjem og brød! Tenn lys og håp i verden mot fattigdom og nød!»

 

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Skoleåret 2023/24 nærmer seg slutten. Og nå kan Vg1 Håndverk, design og produktutvikling samt Vg 2 Søm og tekstilhåndverk presentere utstillingen SKAPERGLEDE. Høytidelig åpnet nå i formiddag. Stikk gjerne innom utstillingen og bli imponert av elevene våre. Vi ble det!Image attachmentImage attachment+2Image attachment

Skoleåret 2023/24 nærmer seg slutten. Og nå kan Vg1 Håndverk, design og produktutvikling samt Vg 2 Søm og tekstilhåndverk presentere utstillingen "SKAPERGLEDE". Høytidelig åpnet nå i formiddag. Stikk gjerne innom utstillingen og bli imponert av elevene våre. Vi ble det! ... Se merSe mindre

2 uker siden
Last mer

Instagram poster
@aglo_fbie har fordypet seg i aboriginsk kultur både i engelsktimene og i programfagene, og vi har hatt en vakker men vindfull dag på Vinge🏖😊🌞🌬

#fbie #dotart #frisørblomsterinteriørogeksponeringsdesign #aboriginalart
Plantedag med elevene på FBIE i dag🌼🌿🌾🌸🪻😊☀️ Varmt, men artig! 

#beplantning #plantekasse #hammerplanteskole #stauder #sommerblomster #cordyline #eføy
💙"Skap en karakter"🩵 Dagens oppgave på FBIE.