Jovisst er sommer og skole en fantastisk kombinasjon. På Aglo vgs – og egentlig rundt omkring i hele Stjørdal – er det sommerskole med ikke mindre enn 65 elever. Og; det er 65 motiverte og nysgjerrige skolelever.

I samarbeid med Integreringsenheten i Stjørdal kommune er det vi på Aglo som arrangerer årets sommerskole, forøvrig for sjette gang!

De 65 elevene har en svært ulik bakgrunn. Geografisk dekker de store deler av kloden vår. Aldersspennet er fra 17 år og opp til noen og femti, og botida i Norge varierer fra et par måneder til en god del flere år. Fellesnevneren er lysten til å lære. Mer norsk, mer geografi, mer samfunnsfag osv. osv. osv. Dette skal de bruke i jakten på mer utdanning og arbeid.

Sommerskolen på Stjørdal 2022.

 

De 65 er inndelt i tre grupper etter bakgrunnskunnskaper og fremtidsplaner. Noen av dem kommer vi ganske sikkert til å treffe igjen som Aglo-elever om et par måneder. VELKOMMEN til dem! Og til de øvrige; LYKKE TIL!

Den aller første uka ble heldigvis preget av trøndersk go’vær. Kommende uke ser litt mer «normal» ut. Etter disse to ukene blir det ferie for sommerskolen før det hele avsluttes med ytterligere en sommerskoleuke i starten av neste måned.

Margrethe Dybvad er Aglo-lærer og nå også sommerskolelærer.

– Den føste uka har vært preget av allsidighet og stor aktivitet. I gruppa mi har vi hatt timer med teoriundervisning, men mye av tida har vi brukt til å utforske byen vår. Vi har vært i sentrum, på biblioteket hvor alle lånte minst en bok, vi har vært på Frivillighetssentralen og vi har vært på BUA. På onsdag var vi med og hjalp til på en av vekslingene i St. Olavsloppet som da passerte Stjørdal, forteller Margrethe.

Noe av det mest internasjonale og samlende som finnes på kloden vår. FOTBALL! Det fungerer utmerket på Sommerskolen vår også!

– Noe av målet med sommerskolen er å lære elevene mer om det samfunnet de bor i. Hvor er biblioteket, hva kan BUA og Frivillighetssentralen hjelpe til med. Monsberga var ukjent for de fleste, men ikke nå lenger, forteller Margrethe Dybvad.

Flere av lærerne på Aglo er med på Sommerskolen 2022. I tillegg har vi med oss flere tidligere Aglo-elever og lærerstudenter fra kommunen vår.

Stas med skole om sommeren – også for noen av lærerne våre…

Vi nevnte go’været som plutselig rammet fylket vårt denne uka. Området rundt Steinvikholmenbog Håmmårsbukta er flotte greier når været blir litt uvanlig her i Trøndelag. Med andre ord, natur, bading og kajakk! Det fungerer alldeles utmerket i kombinasjon med norsk og samfunnsfag