Trivsel, trivsel og….. trivsel. Årets satsingsområde på Aglo er nettopp TRIVSEL. Dette gjelder elevene våre og selvsagt også de ansatte på skolen vår!

Fredag 17. mars. Planleggingsdag for lærere og velfortjent fridag for elevene. Trolig trivsel for alle parter. Vi valgte planlegging, og sjelden eller aldri har vi sett så mange leende ansatte forlate en planleggingsdag… Lovende med tanke på resten av skoleåret.

Før lunsj var det et svært så seriøst preg over dagen. Nyttig, lærerikt og spennende.

Dagens tema: Skolevegring og skolefravær. Et tema som opptar lærere på de aller fleste skoler. Så også med oss på Aglo vgs.

Vi fikk besøk fra av psykologene Elise Mastad Rønning og Linn Blomsø fra PPT. Temaet kjenner vi, men det nyttige i dag bestod i å systematisere kunnskapen. Aglos uttalte mål lyder omtrent slik: VÅRT MÅL – ALLE I MÅL. Skal vi fikse det må vi lykkes i å få eleven til å fungere best mulig i skoletida. Hva gjør vi, hva bør vi endre på og hvordan lykkes vi best mulig. Vi jobbet med det i dag, og det blir garantert et satsingsområde i tida som kommer.

Etter lunsj: TRIVSEL FOR ANSATTE. Ansvarlig «SOSS.DOTT.COM, eller skolens sosialkomite hvis vi skal være formelle. Og da tok det løs for alvor.

Seks yatzy-bord. Fem seks deltakere pr. bord. Knallhard individuell konkurranse. YESS, YESS, YESS til egne prestasjoner. Så ny runde – og nye regler. Lagkonkurranse… Det ble noe helt nytt. Nå jubla vi for laget og hverandre. Ikke bare for oss selv. En nyttig og artig erfaring. Det er artigere å spille hverandre gode. Et lag vant hele greia og et annet ble kåret til de som jubla mest og best (se bildet under)..

Gry Åse i jubelrus. 24 poeng på fire like eller noe i den dur.

Sist Sos.dott.com herja med oss ble det kåret en Aglo-mester i Jenka-stafett e.l. Grunnskolen vant den gang og fikk med seg en seg en særdeles ettertraktet vandrepokal som ble sendt videre i dag. En pokal som skal vandre gjennom Aglo-historien. Bildet vårt helt øverst i denne saken viser de fem lykkelige som får låne pokalen de neste månedene.

Så kåret vi dagens strømper… Helt sant. Vi ble halvveis oppfordret på forhånd til å være kreative. Strømpevinnerne ble som følger:

  • Dagens minst sexy strømper: Margrethe
  • Dagens mest utfordrende: Monica B.
  • Dagens mest heimlaga: Magnus
  • Dagens mest dyriske: Rikard
  • Dagens mest iøyenfallende. May

 

.