FOTO: ERLING SKJERVOLD, ADRESSEAVISEN

Tre biler parkert på Aglo stod plutselig i brann i natt (20. juni). Politiet fikk melding om brannen klokka 02.27, og de kunne klokka 03.00 opplyse om at brannen var slukket.

I formiddag har politiet foretatt tekniske undersøkelser på stedet, og funn tyder på at brannen er påsatt.

– Vi kan ikke fastslå det med sikkerhet, men  vi har en sterk mistanke om det, sier etterforskningsleder Annar Sparby fra lensmannskontoret til bladet.no.

Sparby ber nå publikum som har sett noe mistenkelig i området i natt om å ta kontakt med politiet.

De tre bilene som brant stod parkert  på parkeringsplassen mellom administrasjonsbygget og undervisningsbygget. Mye tyder på at brannen startet i en personbil og at den deretter spredte seg videre til en minibuss og en varevogn som stod parkert ved siden av personbilen. De to sistnevnte bilene eies av Aglo mens personbilen er privateid.

– Det er tre biler som har stått i brann på parkeringsplassen ved Aglo videregående skole. Det har ikke vært fare for spredning til hus eller lignende, sa operasjonsleder Bård Krogstad til adressa.no i natt.

Det er minibussen som har fått de største skadene, men alle bilene blir rapportert å være totalskadde etter brannen. De tre bilene har trolig en verdi som godt overstiger en halv million kroner.

Da aglo.no snakket med Aglo-rektor Thomas Mo i formiddag befant han seg fortsatt på hytteferie i Tydal. Han hadde da nettopp vært i kontakt med politiet. Til aglo.no sier Mo at han i det lengste håper at det ikke er snakk om at brannen er påsatt.