To lærere fra Aglo videregående skole er plukket ut til å delta i FN-sambandets studietur til New York.

Det er duoen Kari Dahlen Aspenes og Tor-Steinar Jorem, to veteraner ved Aglo, som om noen få uker setter kursen vestover. Laaaaaangt vestover.

I alt 16 lærere fra åtte ulike norske skoler reiser til USA og FN-komplekset i perioden 10.-18. april. Fra Alta i nord, via Skatval i midten, til Kristiansand i sør. Studiereisen vil være en unik mulighet til å oppleve FN på nært hold, og vil gi økt kunnskap og inspirasjon til en mer levende FN-undervisning.

Deltakerne vil blant annet lære om hvordan Norge jobber i FNs ulike fora. De vil også bli bedre kjent med FNs hovedorganer som Sikkerhetsrådet og Generalforsamlingen, samt flere av FNs underorganisasjoner. De får utdelt delegasjonsplass, og vil dermed i ei uke bli fast «inventar» i den velkjente FN-bygningen.

Til aglo.no sier Kari Dahlen Aspenes at hun gleder seg til turen over Atlanterhavet. De to Aglo-lærerne har søkt på nettopp dette kurset flere ganger tidligere, og i år slapp de altså gjennom nåløyet.

Nylig møttes de 16 lærerne i Oslo for å forberede turen til FN. Våre folk på nest bakerste benk.

– Hva vil en slik tur bety for deg som lærer og Aglo som skole?

– Som lærere får vi inspirasjon, erfaring og ny kunnskap om FN. For skolen vil det bety to forhåpentligvis superengasjerte lærere med økt bevissthet rundt det å være FN-skole.

– Har du et spesielt ønske før turen?

– Jeg håper å få høre mer om arbeidet FN driver med for barn og flyktninger. Jeg ser også fram til å få førstehånds kunnskap til hvordan det går med tusenårsmålene til FN. Målet var å nå dem nå i 2015, forteller Kari Dahlen Aspenes som sammen med kollega Tor-Steinar Jorem om noen få uker setter kursen vestover mot New York.

Bosted i New York: Sånn omtrent i kjapp gangavstand fra 5th Avenue, Broadway og FNs hovedkvarter…

Blir litt trasig å være så lenge – og så langt – borte fra Aglo-elever og Aglo-ansatte, ja. Men det går nok bra skal du se…

PS! Litt ekstra geografi kan også gjøre seg. Pekinga på globusen tyder på at den ene er på vei til Canada mens den andre akter å lande i Stillehavet…