Juni måned. Go’vær. Med andre ord, tid for kreativitet. Kanskje gjøre det en burde gjort, men som ikke passa helt inn i oppsatte pensumplaner. Nå har vi tid. Det fant i alle fall vg1 FBIE ut i går.

Klassen dro ikke langt. I vårt område er det ikke nødvendig. Rett over fjorden finner vi innhold til historie- og religionstimer så det holder. Frosta og Tautra. Noen i klassen var nærmest lokalkjente, andre var her for første gang.

Dagen bød på historisk vandring med lokalhistoriker Bjørn Olav Juberg. Han tok oss med på Tinghaugen og Logtun kirke. HISTORIE i bøtter og spann. Spennende og avgjørende historie både lokalt og nasjonalt.

For Vg1 FBIe var det spennende og lærerikt å høre om arkitektur og norsk historie som kan knyttes direkte opp mot fagene vi har jobba med de siste ti månedene. Når også trøndersommeren viste seg fra sin beste side mot, ga dette både elever og lærere en minnerik og flott dag!

Gamle klosterruiner på Tautra fra 1200-tallet

Turen gikk deretter over til vakre Tautra der vi spiste lunsj på klostergården. Midt opp i historiske ruiner. Noen hundre meter unna fant vi et nytt og topp moderne kloster. Tautra Mariakloster. Vi gikk inn og ble tatt rett inn i varmen.

Vi var blant annet med på formiddagsbønnen sammen med nonnene i klosteret.

Klikk her og les mer om Tautra Mariekloster.

 

En skoledag hvor vi lærte MYE!

…og dagens moderne og særdeles aktive kloster