fbpx
Tid for læring i go’været

Juni måned. Go’vær. Med andre ord, tid for kreativitet. Kanskje gjøre det en burde gjort, men som ikke passa helt inn i oppsatte pensumplaner. Nå har vi tid. Det fant i alle fall vg1 FBIE ut i går.

Klassen dro ikke langt. I vårt område er det ikke nødvendig. Rett over fjorden finner vi innhold til historie- og religionstimer så det holder. Frosta og Tautra. Noen i klassen var nærmest lokalkjente, andre var her for første gang.

Dagen bød på historisk vandring med lokalhistoriker Bjørn Olav Juberg. Han tok oss med på Tinghaugen og Logtun kirke. HISTORIE i bøtter og spann. Spennende og avgjørende historie både lokalt og nasjonalt.

For Vg1 FBIe var det spennende og lærerikt å høre om arkitektur og norsk historie som kan knyttes direkte opp mot fagene vi har jobba med de siste ti månedene. Når også trøndersommeren viste seg fra sin beste side mot, ga dette både elever og lærere en minnerik og flott dag!

Gamle klosterruiner på Tautra fra 1200-tallet

Turen gikk deretter over til vakre Tautra der vi spiste lunsj på klostergården. Midt opp i historiske ruiner. Noen hundre meter unna fant vi et nytt og topp moderne kloster. Tautra Mariakloster. Vi gikk inn og ble tatt rett inn i varmen.

Vi var blant annet med på formiddagsbønnen sammen med nonnene i klosteret.

Klikk her og les mer om Tautra Mariekloster.

 

En skoledag hvor vi lærte MYE!

…og dagens moderne og særdeles aktive kloster

 

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Skoleåret 2023/24 nærmer seg slutten. Og nå kan Vg1 Håndverk, design og produktutvikling samt Vg 2 Søm og tekstilhåndverk presentere utstillingen SKAPERGLEDE. Høytidelig åpnet nå i formiddag. Stikk gjerne innom utstillingen og bli imponert av elevene våre. Vi ble det!Image attachmentImage attachment+2Image attachment

Skoleåret 2023/24 nærmer seg slutten. Og nå kan Vg1 Håndverk, design og produktutvikling samt Vg 2 Søm og tekstilhåndverk presentere utstillingen "SKAPERGLEDE". Høytidelig åpnet nå i formiddag. Stikk gjerne innom utstillingen og bli imponert av elevene våre. Vi ble det! ... Se merSe mindre

2 uker siden
Last mer

Instagram poster
@aglo_fbie har fordypet seg i aboriginsk kultur både i engelsktimene og i programfagene, og vi har hatt en vakker men vindfull dag på Vinge🏖😊🌞🌬

#fbie #dotart #frisørblomsterinteriørogeksponeringsdesign #aboriginalart
Plantedag med elevene på FBIE i dag🌼🌿🌾🌸🪻😊☀️ Varmt, men artig! 

#beplantning #plantekasse #hammerplanteskole #stauder #sommerblomster #cordyline #eføy
💙"Skap en karakter"🩵 Dagens oppgave på FBIE.