Luer, sokker, skjerf med masse mer er dermed på vei. Da aglo.no stakk innom aktivitørklassen tok det ikke lang tid før strikketøyet dukka opp. Når jeg tenker meg om har jeg vel også observert det i noen av norsktimene nå i høst… OK, det.

Første uka av desember drar akivitørene til Vår Frue Kirke i Trondheim for å overlevere julegavene. I november blir det dermed fullt kjør for å avslutte det positive gaveprosjektet.

– Vi har brukt dette som et slags ekstraprosjekt i høst. Når vi har litt tid til overs setter vi i gang, forteller klassens lærer, Tone Fiskvik til aglo.no.

alt
Men kontakten med Kirkens Bymisjon innebærer mer enn strikking. Sist fredag dro hele klassen til byens største varehus, Cirkus på Leangen. Utstyrt med innsamlingsbøsser gikk de rundt og samlet inn penger til det arbeidet Kirkens Bymisjon gjør i Trondheim.

«Gled en som gruer seg til jul» er navnet på årets juleprosjekt i Kirkens Bymisjon. Pengene skal først og fremst brukes til å kjøpe inn julemiddager til de som trenger litt ekstra støtte i jula. Å skape glede hører jo liksom med i jula.

– Det var interessant. De aller fleste tok vel i mot oss, og jeg tror vi fikk inn en god del penger, sa aktivitørelevene som syntes det var helt ok å bruke en skoledag på å hjelpe.

Aglo er som kjent en Blå Kors-skole, og det er midt i blinken for oss og våre elever å støtte en «søsterorganisasjon» som jobber på denne måten. Her teller en ting: nemlig å glede en eller flere som gruer seg til jula.