Salg, service og reiseliv (SSR) besøkte i går to ulike gårder i nærområdet. En helt naturlig ting å gjøre på tampen av et laaaangt og godt skoleår.

TEKST OG FOTO: JANNICKE INDERGAARD KVIGNE

Først var gjengen på Kindseth Gård som er en «inn-på-tunet-gård». De tar imot skoleelever helt fra barneskolen og til og med videregående. De har kyr, sau, høner, hane, kaniner og en «minigris» på 40 kilo!! Toril Kindseth tok godt imot oss med bålkaffe og rabarbrapai før vi fikk en omvisning og informasjon om driften. Etterpå fikk vi nydelig kjøttsuppe med kraft kokt på oksebein fra gårdens egne Charolais-dyr.

Til venstre en ækt «minigris» til høyre deler av SSR i koke-kaffe-ute-på-tunet-modus.

Turen gikk deretter videre til Hjelseng Gård hvor Ola Hjelseng tok imot oss med kaffe fra gårdens eget kaffebrenneri – Langøra kaffebrenneri – og ferske croissanter med sjokolade. Han fortalte oss om bakgrunnen for å starte denne type gård, driften, det å være vertskap og hvordan de markedsfører seg for å få flest mulig kunder. Hjelseng Gård har nylig også fått sitt eget galleri – Galleri Klara – hvor blant annet fikk se utstillingen til Kjell Erik Killi Olsen.

En fin og litt annerledes dag –  og ikke minst lærerik dag! 😊