fbpx
Skole på «gammelmåten» – i skammekroken!

Tre fulle busser fra Aglo til Sverresborg Trøndelag Folkemuseum i dag tidlig. Vi skulle jakte på våre trønderske røtter.

Værhusbakken skole i Selbu er flytta til Sverresborg. Vi gikk inn i klasserommet og flytta om lag 150 år tilbake i tid.

alt alt
Russeutstillng – artig for gammelrussen… Tja, presentasjon av temaet likning, kanskje…

«Lærer Kristiansen» forlangte oppstilling på to rekker, henda i været og opp-og-stå når en skulle si noe. Og det en skulle si skulle være korrekt! Hundre prosent korrekt!

Budene… Innhold og korrekt rekkefølge. Det var vel grunnen til at Heidi fikk noen minutter i den svært velbrukte skammekroken (uten at hun tok det for tungt…). Hun burde fått følge siden flere hadde problemer med å plassere Kristiania på kartet (= Oslo…).

På programmet blant annet følgende: Utstillingene «Livsbilder» og «Russefrakker». Undertegnede ble regelrett rørt da Blårussens russebrøl fra 1976 dukka opp i plakatform (jeg var en av flere «forfattere…»).

Andre – først og fremst halvgamle Aglo-lærere – var i det nostalgiske hjørnet og kjente igjen mange av gjenstandene som dukket opp. Et tegn på alderdom at vi allerede er museumsklare…

Tannlegekontorer fra gamle dager var for øvrig så barbariske at vi faktisk ser frem til å nyte det som måtte finnes av tannbehandling anno 2012.

alt

Vi var innom et eldgammelt bondetun fra Meldal, vi var innom ei 800 år gammel stavkirke fra Åsenfjord, og vi spiste matpakken vår, litt pizza, svele og saftis.

For øvrig; gruppen som skulle til Galdhøpiggen kom aldri opp dit. Kraftig vind (orkan i kastene) sørget for at de spreke måtte snu en snau kilometer før toppen. De kom aldri opp, men er garantert en opplevelse rikere.

Mer om Sverresborg-besøket på våre facebooksider.

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

FERIE!!!!! I dag smilte og lo vi. Et langt, småtøft, artig, vennskapsskapende og godt skoleår er over. Takk for året og på gjensyn, kjære elever!Image attachmentImage attachment+6Image attachment

FERIE!!!!! I dag smilte og lo vi. Et langt, småtøft, artig, vennskapsskapende og godt skoleår er over. Takk for året og på gjensyn, kjære elever! ... Se merSe mindre

4 uker siden
Last mer

Instagram poster
Årets aller siste skoledag på Aglo i morgen. Litt deilig, spennende og veldig vemodig. Vi ser fram til å møte alle de flotte elevene våre i morgen tidlig. Vi sees - og deretter blir det GOD SOMMER OG LYKKE TIL VIDERE!
#aglo #blåkors #skatval #stjørdal #frosta #levanger #malvik
Det lille rommet rett utafor elevkantina har ikke vært i bruk på år og dag. Nå har miljøteamet kommet med ideen om å gjøre det om til et koselig samtalerom! Vi ønsker at rommet skal brukes til trygge samtaler mellom elever og miljøterapeuter. Vi håper at vi får tid til at elever kan «droppe innom» og komme til en trygg voksen om de har behov for det. Vi vil rett og slett være en ekstra trygghet for mange i skolehverdagen, og håper dette blir noe positivt! Og på bildet ser du "miljøterapeutsnekkerduoen" Marit Holiløkk Skjervold (t.v.) og Andrea Nesbø.
#Aglo #skatval #stjørdal #blåkors
@aglo_fbie har fordypet seg i aboriginsk kultur både i engelsktimene og i programfagene, og vi har hatt en vakker men vindfull dag på Vinge🏖😊🌞🌬

#fbie #dotart #frisørblomsterinteriørogeksponeringsdesign #aboriginalart