Tre fulle busser fra Aglo til Sverresborg Trøndelag Folkemuseum i dag tidlig. Vi skulle jakte på våre trønderske røtter.

Værhusbakken skole i Selbu er flytta til Sverresborg. Vi gikk inn i klasserommet og flytta om lag 150 år tilbake i tid.

alt alt
Russeutstillng – artig for gammelrussen… Tja, presentasjon av temaet likning, kanskje…

«Lærer Kristiansen» forlangte oppstilling på to rekker, henda i været og opp-og-stå når en skulle si noe. Og det en skulle si skulle være korrekt! Hundre prosent korrekt!

Budene… Innhold og korrekt rekkefølge. Det var vel grunnen til at Heidi fikk noen minutter i den svært velbrukte skammekroken (uten at hun tok det for tungt…). Hun burde fått følge siden flere hadde problemer med å plassere Kristiania på kartet (= Oslo…).

På programmet blant annet følgende: Utstillingene «Livsbilder» og «Russefrakker». Undertegnede ble regelrett rørt da Blårussens russebrøl fra 1976 dukka opp i plakatform (jeg var en av flere «forfattere…»).

Andre – først og fremst halvgamle Aglo-lærere – var i det nostalgiske hjørnet og kjente igjen mange av gjenstandene som dukket opp. Et tegn på alderdom at vi allerede er museumsklare…

Tannlegekontorer fra gamle dager var for øvrig så barbariske at vi faktisk ser frem til å nyte det som måtte finnes av tannbehandling anno 2012.

alt

Vi var innom et eldgammelt bondetun fra Meldal, vi var innom ei 800 år gammel stavkirke fra Åsenfjord, og vi spiste matpakken vår, litt pizza, svele og saftis.

For øvrig; gruppen som skulle til Galdhøpiggen kom aldri opp dit. Kraftig vind (orkan i kastene) sørget for at de spreke måtte snu en snau kilometer før toppen. De kom aldri opp, men er garantert en opplevelse rikere.

Mer om Sverresborg-besøket på våre facebooksider.