fbpx
Sjekk det været!

Så kan vi by på siste nytt fra STORM.NO. Det ser rett og slett supert ut for gjengen som skal til topps på Galdhøpiggen på fredag. Sjekk faksimilen fra STORM.NO og se hva «VI-SKAL-TIL-TOPPS-MED-AGLO-GJENGEN» kan vente seg.

Kort oppsummert: Mellom -1 og 3 grader i lufta. 1-3 sekundmeter vind og for det meste SOL!!!!!! Altså SOL, SOL, SOL.

Aglo på Galdhøpiggen september 2018.

2 469 m.o.h. Så høyt skal altså mange av oss. Galdhøpiggen. Norges høyeste og flotteste fjell. Nede på Juvasshytta hvor vi skal overnatte og stedet hvor turen starter fredag morgen er det noen grader varmere og knapt nok et vindtrekk. Og SOL!!!!! Måtte STORM.NO ha truffet blink med meldinga si!

Mellom 30 og 40 agloister er påmeldte til årets tøffeste og råeste skoledag.

Her kommer litt siste info. Det er viktig å være godt forberedt!

Basen blir som alltid på Juvasshytta som ligger omtrent 600 høydemeter lavere. Så en råtøff tur oppover, men overkommelig for de aller fleste av våre elever og ansatte. Stedet, eller toppen, heter Galdhøpiggen. Høyere kommer du ikke i Norge uten å fly!

Vi reiser sydover med buss allerede torsdag 1. september. Grytidlig… Klokka 09.00 fra bussloma ved Halsen U. Ta med en god og spenstig matpakke til bussturen. Samt noe frisk/godt/lekkert å drikke. Så middag på Lom sånn ca. 14.00. Ankomst Juvasshytta et par timer seinere. Høyde over havet: 1841 meter.

Så; utstyrslista. Man topper ikke Norge med skjørt, joggesko og dongry…

Termos, fjellsko/vintersko, lue/pannebånd, vanter, tursekk, gnagsårplaster, vindbukse, vindjakke, sitteunderlag, håndduk, toalettsaker, penger til mat, ekstra sokker, tykk genser(ull), langundertøy(ull), sovepose eller dynetrekk og laken. SOLBRILLER ER SÆRDELES VIKTIG Å TA MED!

Forventet ankomst på toppen er vel omtrent klokka 11.30-12.00. Da tar man selvsagt selfi og sprer det utover hele nettet.

Prisen for hele turen er 950 kroner. Det inkluderer busstur, overnatting, frokost og middag. I tillegg til oppturen blir det en kjempemulighet til å bli kjent med både elever og lærere. NYTTIG! GOD TUR!

Den gjengen som blir igjen i Trøndelag vil også få to fine skoledager. Torsdag har hver avdeling sitt eget turopplegg. Forbordsfjellet og Svartkamhytta for noen, Håmmårsbukta for andre og Skårdalshammeren i Sør-bygda for resten.

Fredag klokka 09.00 forlater bussene Aglo med Sverresborg Folkemuseum som mål. Langt over 100 agloister på vei mot 1700- og 1800-tallet. Og her er en kort oversikt over programmet:

  • Kong Sverre og Birkebeinerne
  • Lafteverksted
  • Sang og guiding i Lo stavkirke
  • Skoletime på gammelmåten
  • Historieløype

Vi returnerer til Stjørdal klokka 14.00.

Og STORM.NO har følgende å melde om været på Sverresborg fredag formiddag. For å si det enkelt. Det ser jammen ok ut her hjemme også!

 

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra!Image attachment

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra! ... Se merSe mindre

2 dager siden
Last mer

Instagram poster
Plantedag med elevene på FBIE i dag🌼🌿🌾🌸🪻😊☀️ Varmt, men artig! 

#beplantning #plantekasse #hammerplanteskole #stauder #sommerblomster #cordyline #eføy
💙"Skap en karakter"🩵 Dagens oppgave på FBIE.