I kveld (kl.19.00) ble resultatene fra skolevalget klart. På landsbasis ble SV partiet med størst framgang. I år fikk de 12,7% av stemmene, 2,7% mer enn for fire år siden. På Aglo vgs. ble derimot SP og Fr.P partiene med størst framgang. De fikk henholdsvis 21,9% og 15,8% av stemmene fra elevene våre.

 

Her er resultatene:

 

På landsbasis ville resultatet fra skolevalget 2021 gitt et klart rød-grønt flertall på Stortinget. Partiene Rødt, SV, AP og MDG ville tilsammen fått 55,5% av alle stemmene. Med andre ord, resultatene fra skolevalget 2021 ville gitt et regjeringsskifte. Dagens tre regjeringspartier, V, Kr.F og H, ville tilsammen fått 26,2% av stemmene. Med Fr.p på laget ville de fått 40,1% av stemmene.

Forøvrig fikk de 11 partiene som ikke er representert på Stortinget i dag omlag 4% av stemmene.

 

 

AP gjorde et kjempevalg på Aglo for fire år siden med hele 45,3% av stemmene. Årets resultat ble «bare» 28,9%, men det er likevel mer enn nok til å vinne Aglo-valget med klar margin. SP ble også en vinner med sine 21,9%, en framgang fra 2017 da de endte opp med 16,1%. Også Fr.p gikk kraftig fram i år med en oppslutning på 15,8% mot et resultat på 8,7% i 2017. Høyre, som er partiet til statsminister Erna Solberg, gjorde i år som for fire år siden et svært dårlig Aglo-valg. Denne gang endte de på 5,3%

Hvis dagens resultater fra alle landets skoler hadde blitt resultatet også kommende mandag, er det liten tvil om at resultatet ville blitt en helt ny regjering, ganske sikkert med Jonas Gahr Støre som ny statsminister.

På Aglo vgs ville AP og SP fått rent flertall alene med i underkant av 50 prosent av stemmene tilsammen.

Les alt om årets skolevalg ved å klikke deg inn på boksen under.

Skolevalget 2021