fbpx
På vei mot en karriere

Sivert (i midten) har planene klare. Først Helse-  og oppvekstfag, så fengselsskolen. Markus (t.v.) vil bli sveiser i likhet med Isak. Isak har allerede nå bestemt seg for å jobbe på plattform i Nordsjøen.

Klassens lærer, Heidi Bjørkøy, forteller til aglo.no at alle elevene i grunnskolen skal jobbe mye med utdanningsvalg. I 10. klasse, hvor Markus, Sivert og Isak er elever, er det satt av 30 uketimer.
Vi traff de fire i et relativt stressende monteringsarbeid. Arkivskap fra IKEA. Tidligere har de med hell pakka opp og montert IKEA-hyller. Arkivskap er rene mesterprøven i forhold…
– Det er vanskelig. Flatpakker fra IKEA er noe av det verste som finnes, sier Sivert mens han skrur og skrur. Finner de delene han må ha, og etter hvert begynner dette faktisk å likne et arkivskap.
Flatpakker fra IKEA er elsket og/eller hatet. Gutta i grunnskolen ser poenget med å lære seg kunsten.
– Vi trenger kanskje ikke å kunne dette akkurat nå, men den dagen vi skal flytte hjemmefra får vi garantert bruk for det, smiler de tre.
Utdanningsvalg har i løpet av de siste årene fått en sentral plass i ungdomsskolen. I 8. klasse skal blant annet elevene høre om foreldrene yrkesvalg og arbeidsplasser. I 9. klasse er det lagt inn ei arbeidsuke. I 10. klasse skal de få en smakebit av de ulike valgene som er mulig å gjøre i videregående skole. Monteringsarbeid er en del av bygg- og anleggsfag i videregående skole.

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra!Image attachment

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra! ... Se merSe mindre

2 dager siden
Last mer

Instagram poster
Plantedag med elevene på FBIE i dag🌼🌿🌾🌸🪻😊☀️ Varmt, men artig! 

#beplantning #plantekasse #hammerplanteskole #stauder #sommerblomster #cordyline #eføy
💙"Skap en karakter"🩵 Dagens oppgave på FBIE.