Lørdag 14. mai løper lærerne på Øvrebø videregående skole for å bli best av Blå Kors-lagene i Holmenkollstafetten. Det ryktes at gjengen ligger i hardtrening. Hardtrening og vel så det må nok til for at de skal tukte de to Aglo-lagene.

På Aglo har vi snart snekret sammen to 15-mannslag. Det ene med ansatte og det andre med elever. aglo.no kommer til å følge forberedelsene nøye, og vi kommer selvsagt tilbake med lagoppstillinger osv.

I Holmenkollstafetten i 2010 stilte det fire lag fra Blå Kors i det som både kalles «verdens største stafett» og «vårens vakreste eventyr». Sørlendingene fra Øvrebø er sikre på at stafetten om mulig blir enda vakrere med dem på startstreken…

DET VAR EN OPTIMISTISK LAGLEDER, Kjell Tore Haugland, aglo.no snakket med nylig. Han kunne fortelle om en gryende stafettinteresse i staben.

– Det var rektoren vår, Ole Arild Endresen, som kom til oss med utfordringen. Vi er en gjeng som deltar i bedriftsidrett, og vi syntes ideen var fin, forteller Haugland. Endresen kommer forøvrig til å avslutte stafetten på vegne av Øvrebø vgs. Han fant det tryggest å sette seg selv opp på den aller siste etappen inne på Bislett Stadion.

I skrivende stund har Kjell Tore Haugland 13 sprekinger på lista si.

– Vi jobber med to til, og det greier vi. Vi er en fin blanding av spreke og mindre spreke løpere. Om vi blir best av Blå Kors-lagene er jeg ikke sikker på, men målet vårt er jo å bli det beste laget, forteller han.

GÅR ALT SOM AGLO.NO HÅPER og tror vil minst fem Blå Kors-lag stille til start 14. mai. Aglo, som for øvrig vant dobbelt i «Blå Kors-klassen» i 2010 stiller med to lag, Hovedkontoret til Blå Kors stiller med ett lag mens Steg for Steg (Blå Kors i Oslo) tradisjonen tro stiller med ett lag.

Informasjonssjef i Blå Kors, Steinar Glimsdal, bekrefter ovenfor aglo.no at Hovedkontoret også i år stiller i spiss for de ulike Blå Kors-lagene.

– Det er kjempefint at vi i år får med i alle fall et nytt lag, sier Glimsdal.

«I år skal vi vise dem ryggen og skosålene!». Det er teksten infosjefen ønsker skal stå under dette bildet. Fra Aglo som altså vant dobbelt i BK-klassen i 2010 meldes det om en ikke ubetydelig nervøsitet etter at de fikk se dette bildet.