fbpx
Ordføreren: – Aglo bør vokse!

TEKST: ODD ANDERS WITH og FOTO: THOMAS MO

– Dere har tydeligvis stor arbeidskapasitet og stor kompetanse, sa Elverum, som både fikk og gav utfordringer. Aglo familiesenter er en av de konkrete utfordringene ordføreren ville ta med seg.

Aglo-gjestene fikk en oppdatering av virksomhetene som i dag teller 135 ansatte, og nylig også utvidet elevtallet til like over 200. Utdanningsdirektoratet har gitt godkjennelse for 250. Det gjorde inntrykk da elevrådsleder Helene Hølaas kunne fortelle hvilket løft hun hadde fått etter at hun kom ”hjem til Aglo”.

Aglo er i dag den største i Stjørdal kommune på barnehagedrift med sine 120 barn fordelt på tre avdelinger/steder. Det ble gitt innføring i Aglo-pedagogikken i forbindelse med kommunens alternative grunnskoletilbud som er lagt til Aglo. Etter å ha hørt om stor søkning til Aglo vgs og uttalelser om at Aglo ikke ønsker å bli for stor, sa Elverum følgende:

– Det bekymrer meg at dere ikke vil bli store når dere har så mye å bidra med. Han utfordret oss blant annet til å bidra med enda flere barnehageplasser.

alt

Johan Arnt Elverum ønsker seg flere barnehageplasser på Aglo.

Men ordføreren fikk også konkrete utfordringer fra Aglo. Han fikk vite at Stjørdal kommune, i motsetning til kommuner i andre deler av landet ikke ser ut til å gjøre seg nytte av tilbudet på Aglo Familiesenter.

– Det overrasker og forbauser meg. Dette skal jeg ta med meg. Behovet er jo helt klart til stede, understreker Elverum.

Møtet med den etter hvert store Aglo-familien varte i nærmere tre timer. Foruten å få en grundig innføring i Aglo-tenkningen fikk han også se flere av virksomhetene våre på nært hold.

– Her er det tydeligvis lett å trives, konkluderte ordfører Johan Arnt Elverum, da omvisningen og møtet med de unge var overstått.

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

FERIE!!!!! I dag smilte og lo vi. Et langt, småtøft, artig, vennskapsskapende og godt skoleår er over. Takk for året og på gjensyn, kjære elever!Image attachmentImage attachment+6Image attachment

FERIE!!!!! I dag smilte og lo vi. Et langt, småtøft, artig, vennskapsskapende og godt skoleår er over. Takk for året og på gjensyn, kjære elever! ... Se merSe mindre

4 uker siden
Last mer

Instagram poster
Årets aller siste skoledag på Aglo i morgen. Litt deilig, spennende og veldig vemodig. Vi ser fram til å møte alle de flotte elevene våre i morgen tidlig. Vi sees - og deretter blir det GOD SOMMER OG LYKKE TIL VIDERE!
#aglo #blåkors #skatval #stjørdal #frosta #levanger #malvik
Det lille rommet rett utafor elevkantina har ikke vært i bruk på år og dag. Nå har miljøteamet kommet med ideen om å gjøre det om til et koselig samtalerom! Vi ønsker at rommet skal brukes til trygge samtaler mellom elever og miljøterapeuter. Vi håper at vi får tid til at elever kan «droppe innom» og komme til en trygg voksen om de har behov for det. Vi vil rett og slett være en ekstra trygghet for mange i skolehverdagen, og håper dette blir noe positivt! Og på bildet ser du "miljøterapeutsnekkerduoen" Marit Holiløkk Skjervold (t.v.) og Andrea Nesbø.
#Aglo #skatval #stjørdal #blåkors
@aglo_fbie har fordypet seg i aboriginsk kultur både i engelsktimene og i programfagene, og vi har hatt en vakker men vindfull dag på Vinge🏖😊🌞🌬

#fbie #dotart #frisørblomsterinteriørogeksponeringsdesign #aboriginalart