Marina og Emilie fra Vg2 Frisørfag stod foran litt av en jobb da de møtte på skolen i morgentimene. Først skulle den tykke fine sveisen til rektor Elin Anderstuen fikses på, så stod avdelingsleder Magnus B. Skjøstads noe uryddige sveis for tur. Hvordan det gikk? Se selv og kommenter gjerne…

Kl. 09.30. Kunde: rektor Elin. Klipp, føn og litt farging var bestillingen. Og stedet var altså frisørsalongen til elevene på Vg2 frisørfag på Aglo vgs. Hver torsdag er det åpent. Bestill time ved å sende en SMS til 400 75 891

– Jeg var innom salongen vår i høst, og jeg kom tilbake. Jeg var altså fornøyd sist også, sa en kanskje litt smånervøs rektor da hjemmesidas representant plutselig stod der.

Elin Andersstuen i «stolen», mens Marina og frisørlærer Marte Fleischer (t.h.) diskuterer fargevalg.

– Det er IKKE skummelt at det er rektor som skal klippes. Jeg gleder meg faktisk litt, sa frisørelev Marina som synes det er fint å kunne ta i mot kunder på denne måten. Marina jobbet litt som frisør i Ukraina, og er nå i gang med å skaffe seg en karriere også her i Norge. Når rektor satt et par-tre timer i stolen ble det også masse god språktrening som ekstragevinst.

En innholdsrik time

En klippetime i Aglo-salongen inneholder mye. Ønskeliste fra kunden, sjekk av hår, farge, stil etc. Og ikke minst en god faglig diskusjon mellom elev, lærer og kunde.

– Jeg har mye hår, egentlig. Tykt er det også. Jeg pleier å ha det litt kort i nakken. Litt mindre kort oppå hodet. Der er det ofte litt rufsete, forklarte Elin A.

Fargevalg. Marina fant den rette brunfargen.

– Hmmmm. det må være en oval, ikke firkantet frisyre, fastslår ekspertene. – Litt mer striper foran enn bak, kanskje. En brunfarge vil passe godt sammen med de naturlige fargene, sa Marina & Marte.

Det ble en mørkebrun farge som i følge Elin hadde blitt brukt tidligere på håret hennes. Fargen hadde visstnok nummeret 3,6 mente hun å huske.

Så ble det altså klipp, farge, føn osv. Resultatet (etter farge og klipp) ser du på neste bilde. Nesten ferdig. Kun finpussen gjenstår. Og i bakgrunnen kan vi skimte Magnus…

Så fint, altså. I bakgrunnen har også Magnus tatt plass.

Magnus med håret

Etterpå var det altså avd.leder Magnus B. Skjøstads tur. Dagens heldige frisør-elev var Emilie. Litt av en jobb hadde hun foran seg. Den hårmanken fremstod som noe rufsete og uryddig. Litt opp, litt til høyre, venstre og bakover. OK farge, men kanskje rosa blandet med litt lyseblått og grønt hadde vært noe? Vel, Magnus våget ikke. Neste gang kanskje.

Emilie hadde full kontroll med hårmanken til Magnus

Som bildet vårt viste forsvant det litt hår fra Magnus-toppen. Den rufsete stilen med hår i mange ulike retninger er borte. Mens vi var i Aglo-salongen smilte han for det meste. – E det itj bra, ante vi at han sa. Joda!