fbpx
Lærere ut i bedrift for å lære

De gjør som elevene våre. De tar en «pause» fra skolen og sjekker ut hva som foregår i næringslivet.

Bildet vårt viser f.v Edvin Melandsø, Even Forbord, Jan Erik Lyngvær Lars Erik Støver og Erling Bakken Jacobsen

aglo.no fant de to TIP-lærerne fra Aglo vgs, Edvin Melandsø og Jan Erik Lyngvær, på et kontor hos Glen Dimplex Nordic i Stjørdal. De er der rett og slett for å skaffe seg en helt nødvendig oppdatering på hva som skjer utafor klasserommet. Ikke så dumt heller å sjekke hva som venter TIP-elevene den dagen elevkarrieren er over.

Formålet med lærerhospitering i bedrift kan være blant annet dette:

  • Oppdatering på maskiner, teknikker, forskriftskrav, regelverk og metode.
  • Hente eksempler fra den praktiske arbeidsplassen til bruk i undervisningen i skolen.
  • Styrke samarbeidet mellom skole og arbeidsted.
  • Styrke veilederkompetansen til yrkesfaglærerne.
  • Kan korrigere egen undervisning med hensyn til fagutvikling i arbeidslivet.
  • Utvikle kunnskap om hva som møter elevene i praksisperiode og som lærling.

Edvin og Jan Erik jobber denne uka med PLS – Programmerbar logisk styring. For de av oss som er uinnvidde handler det om å lage/programmere maskiner som brukes i produksjon i en bedrift. Kortversjonen er at de jobber med «hjernene» i det som skal styre produksjonsmaskinene i bedriften.

– Som lærere er det viktig for oss å vite hva som skjer i bedriftene. Vite hvordan de jobber, og hva som skjer av nyvinninger. I undervisningssituasjonen er det lett å distansere seg fra den praktiske hverdagen i en industribedrift, forteller de to Aglo-lærerne.

Aglo vgs. ønsker at lærerne får en mulighet til å holde seg faglig oppdatert på denne måten. Derfor har også de to lærerne permisjon med lønn den uka de er på Glen Dimplex Nordic.

For Jan Erik Lyngvær er dette også en retur til fortida. I perioden 1999-2007 jobba han fast hos Glen Dimplex Nordic (som da het NOBØ).

Even Forbord leder avdelingen hvor de to Aglo-lærerne er utplassert. Han synes det er viktig at skoleverket følger nøye med på det som skjer ute på arbeidsplassene.

– Det er jo særdeles viktig at lærerne i dette faget får se hva slags utstyr vi bruker og at de lærer seg å håndtere det, sier Even Forbord.

Det er ikke bare Aglo-lærerne som hospiterer på Glen Dimplex Nordic. Flere Aglo-elever har vært der på arbeidsutplassering, og det er også Aglo-elever som har gjort unna læretida si der. Noen ex-elever har også fått jobb der. Da vi var der møtte vi blant annet Erling Bakken Jacobsen som stortrivest i fast stilling på bedriften

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra!Image attachment

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra! ... Se merSe mindre

2 dager siden
Last mer

Instagram poster
Plantedag med elevene på FBIE i dag🌼🌿🌾🌸🪻😊☀️ Varmt, men artig! 

#beplantning #plantekasse #hammerplanteskole #stauder #sommerblomster #cordyline #eføy
💙"Skap en karakter"🩵 Dagens oppgave på FBIE.