fbpx
Klart for vg2 Kjøretøy

Aglos neste storsatsing, VG2 Kjøretøy, presenterte seg onsdag for bilbransjen i regionen vår. Vi er litt stolte, vi er nemlig alene om denne fagutdanningen i vår del av fylket!

Følgende bedrifter var med i onsdagens møte på Aglo vgs.: Trio Bilsenter (Stjørdal), Strandveien Auto (Stjørdal), Norsk Scania, (Stjørdal), Nardo/Melhus/Bil, Mekonomen (Stjørdal), Autosenteret Sveberg, Mekonomen (Hommelvik). Det viser at interessen fra næringslivet også er stor for det nye tilbudet vårt.

Målet for samlingen: Hvordan kan vi dra nytte av hverandre. Samarbeid i framtida med andre ord.

Aglo-rektor Gørild Joramo presenterte Aglo som en spennende og framtidsretta skole.  Avdelingsleder på TIP, Tor Helge Akselvoll, fortalte hvordan vi har planlagt og bygd det nye verkstedet på åtte måneder. Prosjektleder/Faglærer Stein Joar Elverum åpnet diskusjonen om læreplaner, holdninger, utplassering og samarbeid. Så fortsatte gruppen med  omvisning i det nye verkstedet vårt, og diskusjonen fortsatte i noen timer.

Verkstedet vårt er egentlig Aglos best bevarte hemmelighet. Gjemt rett bak dagens verksted er det faktisk mulig å finne det som er i ferd med å bli et topp moderne bilverksted.

Leder for Stjørdal bilbransjeforening, Roar Holthe, gav uttrykk for at dette er et tilbud næringslivet og bilbransjen i regionen har et stort behov for. De vil på sin side være med å bidra i forhold til utplassering, læremidler og læreplasser for de som tar sin utdanning her. Kravene og arbeidsmetodene i bilindustrien har endret seg mye de siste årene, og det er stor mangel på kvalifisert arbeidskraft.Vg2 Kjøretøy gir med andre ord en utdanning som gir gode muligheter for en spennende yrkeskarriere.

Men; det betyr også at det stilles store krav til faglighet og egnethet. En bilmekaniker i dag er høyt kvalifisert både digitalt og mekanisk. I tillegg er det viktig med  stor kunnskap om kundebehandling.

Bildet under viser den aller første bilen som er på plass i verkstedet vårt. Skal du mekke bil må du ha biler for å lære å mekke bil… Denne bilen er en 2008-modell, Subaru Legacy, 4X4, med boxer dieselmotor. Og flere biler er på vei inn i følge Prosjektleder Stein Joar Elverum

Dette blir spennende.

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra!Image attachment

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra! ... Se merSe mindre

2 dager siden
Last mer

Instagram poster
Plantedag med elevene på FBIE i dag🌼🌿🌾🌸🪻😊☀️ Varmt, men artig! 

#beplantning #plantekasse #hammerplanteskole #stauder #sommerblomster #cordyline #eføy
💙"Skap en karakter"🩵 Dagens oppgave på FBIE.