fbpx
Kick-off med «Nye» Blå Kors og kronprinsen

Sandefjord var stedet, og rammen var perfekt. Det var til og med snø (!) i hvalfangerbyen.

Mange høydepunkt; og vi skal trekke fram noen få. Kronprins Haakon var utvilsomt den mest celebre av 400 celebre gjester. Han deltok i en spennende samtale med ansatte og brukere i organisasjonen vår.

Tema: VERDIGHET.

– Vi alle sliter til tider, sånn er det for alle som lever. Det er viktig å være åpen og vise svakhet – ikke bare vise fram glansbildet av seg selv, sa kronprinsen som oppfordret til å se hverandre.

– Det viktigste vi kan gjøre sammen er å bry oss. I møtet med hverandre kan vi styrke hverandres verdighet, sa han.

Kronprinsen roste det arbeidet Blå Kors gjør rundt om i landet.

– Det er fint å komme til dere. Dere gjør så mye bra. Det mener jeg, og det gjør resten av Norge også, sa han.

I panelet satt blant annet Lise Ødegård fra Barnas Stasjon i Fredrikstad. Kronprinsen kunne fortelle at han kjente til nettopp denne stasjonen.

– Faren min var der for noen år siden, og dere imponerte han, sa kronprinsen.

I samtalen med Lise og de to brukerrepresentantene Karianne Løining Karlsen og Tommy Sjåfjell Lunde viste han stort engasjement.  Han understreket at verdighet ofte er de små tingene, som å gi et klapp på skulderen eller et smil til mennesker man møter på skolen, på jobben eller på kjøpesenteret.

17 ansatte fra Aglo var altså med. Litt av poenget med samlingen var at våre folk og de 370 øvrige deltakerne skulle motiveres til om mulig å gjøre en enda større innsats på sine arbeidsplasser.

Divisjon Opplæring. 70 lærere/ansatte fra de fire Blå Kors-skolene møttes for første gang i den nye divisjonen

aglo.no snakket med noen av de ansatte fra som var med. Assisterende rektor, Gørild Joramo, mente det var mye inspirasjon å ta med seg fra konferansen.

– Ikke minst møtet med advokat Geir Lippestad var en sterk opplevelse. Da han fortalte hvordan han måtte jobbe med egne holdninger og verdier i møtet med Anders Behring Breivik gjorde det inntrykk. Det var også fint å møte andre ansatte i organisasjonen. Ikke minst med tanke på at vi gjennom den nye organiseringen vil få et tettere samarbeid med de andre Blå Kors-skolene, sa Gørild.

Anne-Lise Sundbø som er avdelingsleder på HO-avdelingen var med på sin aller første stormønstring i Blå Kors-regi.

– Vi er mange som jobber ulikt. Blå Kors favner bredt, og er en mangfoldig organisasjon. Derfor var det fint å møte kolleger i andre virksomheter. Ikke minst var det nyttig å hilse på ansatte i det andre Blå Kors-skolene, sa hun.

Lillian Solstad er en av de virkelige Aglo-veteranene med 25 års fartstid som Aglo-lærer.

– Verdigrunnlaget til Blå Kors kjenner vi om, men det er likevel svært viktig å trekke dem fram igjen. Den jobben som gjøres i de ulike virksomhetene er svært samfunnsnyttig,  sa Lillian.

Geir Lippestad imponerte en nasjon da han forsvarte Anders Behring Breivik etter det som skjedde 22. juli i 2011.

– Da jeg møtte Brevik første gangen tenkte jeg: «hva møter meg nå?»  Men jeg forstod at jeg måtte tenke «Hvem møter jeg nå?» Menneskeverdet gjelder absolutt alle. Det var spesielt å ta Breivik i hånda første gangen, men det var riktig og viktig å gjøre det, sa han.

Konsert med Ole Paus ble også et høydepunkt. Tekstene hans – tonene også – passet utmerket med konferansens tema.

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra!Image attachment

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra! ... Se merSe mindre

2 dager siden
Last mer

Instagram poster
Plantedag med elevene på FBIE i dag🌼🌿🌾🌸🪻😊☀️ Varmt, men artig! 

#beplantning #plantekasse #hammerplanteskole #stauder #sommerblomster #cordyline #eføy
💙"Skap en karakter"🩵 Dagens oppgave på FBIE.