fbpx
Kick-off for Mercy Ships

For fjerde år på rad er Mercy Ships vårt internasjonale bistandsprosjekt. I hele formiddag har vi jobbet for å bli bedre kjent med den internasjonale hjelpeorganisasjonen. Vi er med andre ord i gang!

Roger Vassnes er nasjonal leder i Mercy Ships, og i dag har han møtt alle elevene her på Aglo. Først i auditoriet deretter var han innom flere av klassene for å informere om arbeidet sitt.

Roger Vassnes er nasjonal leder i Mercy Ships

– 46 000 mennesker dør hver eneste dag av sykdommer som kunne blitt behandlet med kirurgi. 17 millioner i løpet av år. Det er like mange mennesker som det bor i Norge, Sverige og Danmark. Dette er virkeligheten, sa Rogar Vassmo til en særdeles lydhør forsamling.

Les mer om Mercy Ships her

Aglo-rektor Gørild Joramo fortalte årets elevgruppe HVORFOR Mercy Ships er vårt prosjekt.

– Vi ønsker å bidra. Tidligere deltok vi alltid i Operasjon Dagsverk, men i samarbeid med elevene våre bestemt vi oss for et annet prosjekt. Vi hadde flere alternativer, men endte altså opp med Mercy Ships. Det var først og fremst elevrådets valg, sa Gørild.

Mercy Ships – båter som gir håp

I forrige skoleår samlet Aglo inn nesten hundretusen kroner. Masse små og store prosjekter i regi av elevene våre. Mercy-joggen, utlodninger, bruktbutikk og ikke minst Julemarkedet. Dagen i dag markerer starten på arbeidet vårt skoleåret 2019/20.

– Dere skal vite at hjelpen fra Aglo-elevene virkelig betyr noe for oss i Mercy Ships. Dere er med på å gi HJELP, HÅP OG FRAMTID for svært mange mennesker. Vi hjelper mennesker direkte, og vi hjelper og støtter lokale hjelpearbeidere, sa Roger Vassnes. Han viste flere kortfilmer fra arbeidet til Mercy Ships, og det var ikke vanskelig å se at det vi fikk se gjorde sterkt inntrykk på både elever og lærere.

Her er noe av det arbeidet Mercy Ships ufører fra skipene sine:

  • Godartede svulster som vokser og leppe- og ganespalte kan forårsake store og livstruende problemer.
  • Mercy Ships opererer og behandler mange brannskadde, svært ofte små barn. Noen pasienter kan vi ikke redde. Her gir vi støtte, hjelp og undervisning til pasienten og de nærmeste.
  • Mercy Ships opererer ofte skjelettskader, benskjevheter og klumpfot, i tillegg til at vi bidrar med opplæring og oppfølging.
  • Blindhet og grå stær er et stort problem i Afrika. Mercy Ships har spesialisert seg på å behandle dette og en ti minutters operasjon kan gi et nytt liv.
  • Kvinner som har opplevd traumatiske fødsler kan få nytt liv ved operasjoner og veiledning.

Bare HO-avdelinga får til å lage slike vannmeloner…

Så tilbake til klassene på Aglo. De fikk med seg et oppgaveark hvor de skulle besvare/diskutere spørsmål som handlet om det vi nettopp hadde fått høre i auditoriet. Deretter; og kanskje viktigst: Hva skal vi finne på i år?

I HO-avdelinga (se hovedbildet) var engasjementet allerede skapt. Spørsmålene gikk unna i en fei, og det tok ikke lang tid før idemyldinga var godt i gang.

  • Bruktutsalg
  • Mat/kafeteria til julemarkedet, (…og denne gjengen vet hva god mat er for noe…)
  • Lage enkle og lekre gjenstander til salg

Vi sjekka altså HO-avdelingen, men rundt omkring i klassene vår ble Mercy Ships og julemarkedet 23. november utsatt for grundig idemyldring.

Høsten – og skoleåret – blir jammen spennende!

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

FERIE!!!!! I dag smilte og lo vi. Et langt, småtøft, artig, vennskapsskapende og godt skoleår er over. Takk for året og på gjensyn, kjære elever!Image attachmentImage attachment+6Image attachment

FERIE!!!!! I dag smilte og lo vi. Et langt, småtøft, artig, vennskapsskapende og godt skoleår er over. Takk for året og på gjensyn, kjære elever! ... Se merSe mindre

4 uker siden
Last mer

Instagram poster
Årets aller siste skoledag på Aglo i morgen. Litt deilig, spennende og veldig vemodig. Vi ser fram til å møte alle de flotte elevene våre i morgen tidlig. Vi sees - og deretter blir det GOD SOMMER OG LYKKE TIL VIDERE!
#aglo #blåkors #skatval #stjørdal #frosta #levanger #malvik
Det lille rommet rett utafor elevkantina har ikke vært i bruk på år og dag. Nå har miljøteamet kommet med ideen om å gjøre det om til et koselig samtalerom! Vi ønsker at rommet skal brukes til trygge samtaler mellom elever og miljøterapeuter. Vi håper at vi får tid til at elever kan «droppe innom» og komme til en trygg voksen om de har behov for det. Vi vil rett og slett være en ekstra trygghet for mange i skolehverdagen, og håper dette blir noe positivt! Og på bildet ser du "miljøterapeutsnekkerduoen" Marit Holiløkk Skjervold (t.v.) og Andrea Nesbø.
#Aglo #skatval #stjørdal #blåkors
@aglo_fbie har fordypet seg i aboriginsk kultur både i engelsktimene og i programfagene, og vi har hatt en vakker men vindfull dag på Vinge🏖😊🌞🌬

#fbie #dotart #frisørblomsterinteriørogeksponeringsdesign #aboriginalart