fbpx
Kaptein Salve i kapteinsetet!

Konge på kysten, selvsagt. Hurtigruteskipet MS Kong Harald. Bygd i 1993 og oppgradert til et grønnere hybridskip i 2023. Kort og godt en pryd på tur sør- og nordover langs den vakre kysten vår.

Kanskje ikke så rart at Aglo-elev Salve følte trang til å være førstemann til å sette seg i skipets celebre «kapteinsete». Stedet hvor man har kontroll over et av Norges flotteste skip.

Vg1 TIF besøkte i dag MS Kong Harald

Det var Vg1 Teknologi og industrifag  som i formiddag «mønstret» på MS Kong Harald. Skuta er i skrivende og lesende stund på vei nordover. I formiddag lå den ved kai i Trondheim, i kveldinga vil det flotte skipet nå Rørvik på tur videre nordover. Den returnerer først når den har nådd Kirkenes.

Elevene våre skulle altså sjekke innsida av MS Kong Harald.  Rett og slett fra topp til tå. Utsida er vakker som bare det. Innsida er tilsvarende spennende; ikke minst for nysgjerrige TIF-elever.

Aglo-elevene likte seg VELDIG godt oppe på brua.

Salve var altså førstemann i kapteinsetet. Kanskje ikke helt tilfeldig. Han innrømmet med et smil at hurtigruta kan være målet for den utdanningsveien han startet på i fjor høst. Vg1 på Aglo vgs. og forhåpentligvis vg2 Maritime fag på Charlottenlund vgs. fra høsten av. Deretter læretid på Hurtigruta.

– Det var flere av elevene som antydet at dette kunne være en spennende arbeidsplass. Og det er heller ingen tvil om at Hurtigruta er på «tilbudssida.

– De ønsker seg lærlinger fra flere fagfelt, sa Aglo-lærer Tor Helge Akselvoll etter besøket på den flotte skuta. Motorfolk, elektrikere, kokker, reiselivsfolk for å nevne noen utdanningsveier. I dag er det flere lærlinger på MS Kong Harald, og flere av dem var med på å vise Aglo-elevene rundt på båten.

Motorrommet i en diger båt som dette er SPENNENDE og DIGERT!

Motorrom, salonger, korridorer, dekk og ikke minst oppe på brua. Stedet hvor båten styres fra.

Tor Helge Akselvoll forteller til aglo.no at det er viktig å ta elevene med ut. Ut for å se på ulike jobbmuligheter. Etter jul har klassen vært og sjekket muligheter både i Verdal og på Skogn, og nå altså hurtigruta. Det blir flere utflukter, forteller han

Topp mottakelse på Hurtigruta MS Kong Harald med andre ord, og kanskje gutta og jentene på vg1 TIF fikk noen nye framtidsdrømmer.

Omtrent slik ser er utsikten fra BRUA.

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

FERIE!!!!! I dag smilte og lo vi. Et langt, småtøft, artig, vennskapsskapende og godt skoleår er over. Takk for året og på gjensyn, kjære elever!Image attachmentImage attachment+6Image attachment

FERIE!!!!! I dag smilte og lo vi. Et langt, småtøft, artig, vennskapsskapende og godt skoleår er over. Takk for året og på gjensyn, kjære elever! ... Se merSe mindre

4 uker siden
Last mer

Instagram poster
Årets aller siste skoledag på Aglo i morgen. Litt deilig, spennende og veldig vemodig. Vi ser fram til å møte alle de flotte elevene våre i morgen tidlig. Vi sees - og deretter blir det GOD SOMMER OG LYKKE TIL VIDERE!
#aglo #blåkors #skatval #stjørdal #frosta #levanger #malvik
Det lille rommet rett utafor elevkantina har ikke vært i bruk på år og dag. Nå har miljøteamet kommet med ideen om å gjøre det om til et koselig samtalerom! Vi ønsker at rommet skal brukes til trygge samtaler mellom elever og miljøterapeuter. Vi håper at vi får tid til at elever kan «droppe innom» og komme til en trygg voksen om de har behov for det. Vi vil rett og slett være en ekstra trygghet for mange i skolehverdagen, og håper dette blir noe positivt! Og på bildet ser du "miljøterapeutsnekkerduoen" Marit Holiløkk Skjervold (t.v.) og Andrea Nesbø.
#Aglo #skatval #stjørdal #blåkors
@aglo_fbie har fordypet seg i aboriginsk kultur både i engelsktimene og i programfagene, og vi har hatt en vakker men vindfull dag på Vinge🏖😊🌞🌬

#fbie #dotart #frisørblomsterinteriørogeksponeringsdesign #aboriginalart