fbpx
Jippi – nybrua på E6 er åpnet!

TEKST OG FOTO: tsj

 

Ikke alle på Aglo oppdaget det i morgenrushet fredag morgen, men Statens Vegvesen hadde faktisk åpnet nybrua for kjøring. I vinter har vi kjørt under den, fra nå av skal vi kjøre over den. Og det betyr også at vi krysser E6 sju-åtte meter oppe i lufta. Fine greier. Med andre ord; vi på Aglo har en god dag.

«Private» Aglo sørget dermed for en høyst «privat» åpning av brua. Vi samla sammen en gjeng og dro opp og åpnet brua. Norske flagg, snorklipping og hurrarop. Den offisielle åpninga får vi ta i tillegg.

Men helt ferdig er ikke brua og nyveien. Det er vinter, og dermed ikke den aller beste tida for å gjøre veien og brua lekker og presentabel. Asfalteringen skjer i følge Statens Vegvesen når forholdene gir sitt endelige klarsignal. Da blir også den siste biten av veien fra Tiller og ned til Aglo asfaltert.

alt

FOTO: Erling Skjervold

aglo.no synes det er all grunn til å feire og markere. Undertegnede har kryssa E6’en på Tiller i ganske nøyaktig tretti og et halvt år på vei til jobb. Det har alltid gått bra. Noe dyktighet(…???) og ikke så lite flaks ved enkelte anledninger.

De som trodde det skulle dukke opp en nett liten bro tok feil. En diger bro med nye veistumper i de fleste retninger ble resultatet. Kjøremønsteret blir totalt endret, men en burde komme langt med å følge skiltinga.

De som kommer sørfra slipper altså det gamle oppe på Tillertoppen. Et kryss vi har sett på som et aldri så lite mareritt. Fra nå av skal veien krysses via brua som er bygd om lag 100 meter sør for det gamle krysset. Selve avkjøringa fra E6 skjer ytterligere noen hundre meter lenger sør.

alt

Når vi skal hjem fra Aglo med retning sør, fyker vi kjapt inn på E6 via et nybygd aksellerasjonsfelt. De som kommer nordfra får (snart) er ny avkjøring noen hundre meter nord før det gamle krysset. Når de skal hjem får de en bitteliten rundtur. Bare gøy siden de da passerer E6 via nybrua for så å setter kursen nordover litt lenger sør enn vanlig.

Ved å klikke på denne linja kan dere se hele veiløsningen slik den blir når den er helt ferdig.

PS! Vi spiste selvsagt kake til morgenkaffen fredag for å markere gleden. Men så viste det seg at vi spiste kake fordi vi hadde passert 200 søkere til neste skoleår… Så da kommer vel brukaka rett etter vinterferien, da…

Bildet under viser avkjøringen sør for Tiller. Nybrua i bakgrunnen. 

FOTO: Erling Skjervold

alt

 

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra!Image attachment

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra! ... Se merSe mindre

2 dager siden
Last mer

Instagram poster
Plantedag med elevene på FBIE i dag🌼🌿🌾🌸🪻😊☀️ Varmt, men artig! 

#beplantning #plantekasse #hammerplanteskole #stauder #sommerblomster #cordyline #eføy
💙"Skap en karakter"🩵 Dagens oppgave på FBIE.