fbpx
I dag handlet alt om Nepal!

aglo.no trampa rundt fra klasserom til klasserom, inn på kjøkken, ned i Fiber’n opp på TIP og Bygg, deretter en snartur innom gymsalen. Full aktivitet overalt, og hele tiden med fjellandet Nepal i sentrum.

OD-aksjonen er elevenes årlige håndslag til et u-landsprosjekt et eller annet sted på kloden vår. Og i år altså Nepal i Asia. Neste tirsdag gir elevene en arbeidsøkt til Strømmestiftelsens arbeid i Nepal. Skoletimene er bytta ut med solidaritet i praksis.

I gymsalen var det full aktivitet da vi stakk innom. Oppgaven var å lage en dans inspirert av nepalsk musikk. Vi møtte AF/3PÅA, og de hadde det aldeles storartet. Som bildet vårt viser var det kvalitet over de egenproduserte Nepal-dansene. Vi ble faktisk imponert!

alt

Villa Form hadde samling i Fiber’n og der var det trangt, massevis med folk og masseproduksjon av makraméer og nepalske klesdrakter. Fullt kjør og hæla i taket bokstavelig talt.

Vi satte også pris på en tur innom kjøkkenet der det selvsagt ble laget mat basert på nepalske oppskrifter. Vi fikk prøvesmake, og vi hadde glede av maten lenge etterpå. Så sterkt krydret var den… Men godt, da!

alt

Veggavis, OD-film, diskusjoner og innhenting av fakta. Det ble med andre ord en skoledag som satte Nepal i fokus. Vi sier lykke til og full skjerping på OD-dagen som for Aglo er tirsdag 6. november!

Dagen ble selvsagt evaluert med elever og lærere tilstede. Lærerne holdt stort sett munn, mens elevene hadde omtrent følgende tilbakemeldinger å komme med: «Artig», «interessant», «spennende», «lærerikt», «BRA».

En ekstra takk og mye ros til dagens to «hovedsjefer», Vilde fra Service og samferdsel og Katja fra Bygg. Vel blåst!

Litt fakta om årets OD-land Nepal:

Innbyggere:  ca. 29 millioner
Hovedstad: Katmandu
Ligger hvor: i Asia, innklemt mellom India og Kina
Styreform: Republikk
Nasjonaldag: 18. februar
Nasjonalsang: «Rastriya Gaan»

Spørsmål?

Hos oss er det alltid noen som kan bistå deg

Følg oss

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Facebook poster

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra!Image attachment

Som om det ikke er varmt nok på skolen vårres i dag... Byggavdelinga gjennomførte likevel brannøvelse utenfor verkstedet sitt i for middag. Fin test, og ALT gikk bra! ... Se merSe mindre

2 dager siden
Last mer

Instagram poster
Plantedag med elevene på FBIE i dag🌼🌿🌾🌸🪻😊☀️ Varmt, men artig! 

#beplantning #plantekasse #hammerplanteskole #stauder #sommerblomster #cordyline #eføy
💙"Skap en karakter"🩵 Dagens oppgave på FBIE.