TEKST OG FOTO; tsj

Et et år har Aglo-lærerne vært småarrogante og overlegne straks temaet ble løping. Det øverste bildet viser Aglo-elevene på vei opp Nora-bakken med ivrige Aglo-kolleger på sidelinjen!

Vi satt i bussen i nærheten av Elverum da lærerne til slutt måtte innrømme nederlaget. De endelige resultatene hadde tikket inn – ubarmhjertige og til dels nådeløse – og følgende knallharde fakta måtte aksepteres.

  • Aglo – elever: 85,47
  • Aglo – lærere: 88,42

Sagt på en annen – og småartig måte – elevene ble da nummer 1154 i klassen mens lærerne fulgte opp med en 1230.plass… Men slett ikke så ille i konkurranse med nesten 41000 løpere i verdens aller største idrettsarrangement.

alt alt
Arent, Jorunn og Eric Andre. trivelig. De beste løperne, og den beste bølgen…

Men; sagt på en annen måte. Enhver læreres drøm og mål er å få eleven til å vise frem det beste i seg. Det fikk vi jammen til; og da vant vel vi også!

Vi har ikke finkjemmet resultatene etappe for etappe og vet dermed ikke hvor lærerne sviktet. Ikke gidder vi å finne det ut eller… Inntrykket var likevel at elevene dro sakte, men sikkert i fra hele veien.

alt

Mens lærerne (bak) ennå trodde på gjentakelse av fjorårsstafetten…

Omlag halv fire – midt på natta – kom vi hjem til Stjørdal igjen. Og vilken retur… For der; fullt kaos, trodde vi. Politifok med blålys på bilene sine omringet Bente og Jan Roger på parkeringsplassen. Og tro det eller ei, det var velkomstkomiteen! Pølse i lompe, saft og kaffe til de spreke. Politiet trodde først de hadde tatt spritsmuglere på fersken, men ble med på leken da de avslørte det flotte oppdraget til de to Aglo-ansatte.
alt

03.30 – natt til søndag. Hvilken retur!

Og en ting til; fem Blå Kors-lag stilte til start.

  1. Aglo elever
  2. Øvrebø vgs.
  3. Aglo lærere
  4. Steg for Steg Oslo
  5. Blå Kors hovedkontor

Med andre ord; den perfekte Aglo-helg!